Поділитись:

На Соборності в Луцьку обіцяють навести лад зі світлофорами

Середа, 18 вересня 2019, 10:33

У межах реалізації проекту “Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма і Луцька” між КП «Луцьке електротехнічне підприємство - Луцьксвітло» та виконавчим комітетом Луцької міської ради уклали договір на капітальний ремонт світлофорних об’єктів у місті. Зокрема, зміни торкатимуться і проспекту Соборності. 

Таку відповідь дала Луцька міська рада на петицію Андрія Лучика щодо запровадження "зеленої хвилі" на проспекті. 

Нагадаємо: автор петиції зауважував, що через невідрегульовану зміну червоного і зеленого світла, водії, які рухаються проспектом Соборності в обох напрямках, стоять на кожному світлофорі. Тому пропонував запровадити "зелену хвилю" на проспекті, як це передбачено у схемі, розробленій Харківським національним автомобільно-дорожнім університетом ще на початку 2019 року.

Натомість у мерії наголосили, що в межах згаданого вище договору передбачено встановлення автоматизованої системи керування дорожнім рухом (АСКДР), яка поєднає світлофори в єдину мережу. Відтак буде встановлено диспетчерський центр, де здійснюватиметься керування системою. Стане можливим відпрацьовувати режим координованого керування світлофорами. На основі аналізу транспортних потоків можливо буде внести необхідні корективи в роботу світлофорів.

Як йдеться у повідомленні, на просп. Соборності, Відродження та вул. Рівненській у Луцьку розміщено по декілька світлофорних об’єктів. Тому після впровадження АСКДР, керування цими світлофорами стане можливо синхронізувати, аби позбутися заторів та покращити транспортне сполучення міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів