Поділитись:

Луцькрада відповіла на прохання заборонити збір грошей на ремонт шкіл

Четвер, 02 червня 2016, 11:21
Луцькрада відповіла на прохання заборонити збір грошей на ремонт шкіл

Відповідно до законодавства, працівникам комунальних закладів заборонено брати гроші від дітей чи батьків, а надання і використання останніми благодійної допомоги відбувається на добровільній основі.

Таку відповідь Луцької міської ради на петицію про заборону збору грошей на ремонт навчальних закладів, яку 11 травня зареєстрував Павло Плюта. Прохання зібрало 348 голосів.

У відповіді зокрема йдеться, що згідно із Законом України "Про освіту", ЗУ "Про місцеве самоврядування", рішенням Луцької міської ради №76/137 від 30.07.2015 року "Про врегулювання окремих питань батьківської фінансової допомоги в діяльності закладів освіти м. Луцька" працівникам комунальних закладів освіти Луцька заборонено отримання готівкових грошових коштів у будь-якій формі за будь-яким призначенням від батьків вихованців та учнів.

"Надання та використання благодійної допомоги належить виключно до компетенції батьківських комітетів комунальних закладів освіти та відбувається на добровільній основі відповідно до Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації", - йдеться у повідомленні.

Надрукувати
мітки:
коментарів