Поділитись:

Субсидій вистачить усім, – міністр соцполітики України

Четвер, 19 вересня 2019, 08:22
Субсидій вистачить усім, – міністр соцполітики України

У проекті бюджету на 2020 рік закладено 47 628,6 млн грн на виплату пільг та субсидій. Цієї суми вистачить для задоволення потреб усіх категорій населення, які потребуватимуть державної допомоги з оплатою комунальних послуг.

Про це повідомила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська, – інформує Урядовий портал. 

Раніше з’явилася інформація про зменшення видатків на субсидії, що нібито призведе до скорочення кількості одержувачів у новому опалювальному сезоні. Міністр Юлія Соколовська зауважила, що ця інформація є результатом неправильної інтерпретації фактів.

Із її слів, видатки на субсидії переглянуто вже цьогоріч і наразі у держбюджеті-2019 року на них заплановано близько 47 млрд грн, яких достатньо.

«Тобто фактично ніякого «скорочення» немає. Влада не збирається відмовляти отримувачам субсидій», – підкреслила Юлія Соколовська.

«Якщо порівнювати із цифрами, включеними у бюджет на цей рік (55,1 млрд грн), то закладені 47,6 млрд грн – справді менше. Але це скорочення спричинено винятково економічними факторами: за рахунок індексації пенсій, збільшення рівнів мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму доходи українців зросли. Відповідно, зменшився і розмір субсидій, які держава виплачувала громадянам. Тому ще раз підкреслюю: «Скорочення» видатків не призведе до скорочення одержувачів», – наголосила вона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів