Поділитись:

На Волині хочуть закрити дві лікарні

Четвер, 19 вересня 2019, 08:44

На Волині хочуть закрити Луківське та Хотешівське відділення легеневого туберкульозу. Працівники – проти. 

Про це повідомили у пресслужбі Волинської обласної ради. 

Директор КП «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» Іван Нискогуз заявив про загальне покращанням епідеміологічної ситуації щодо туберкульозу і наголосив, що Україна рухається в сторону світових тенденцій пасивно-орієнтованої моделі лікування недуги. Відповідно, потреба у великій кількості стаціонарних ліжок поступово відпадає. 

"Стаціонарна допомога населенню області надається КП «Волинський обласний фтизіопульмологічний медичний центр» Волинської обласної ради. Ліжковий фонд становить 270 ліжок, з них 180 – в Луцьку, 40 ліжок для паліативного лікування – у Поворську і по 25 в Хотишеві та Лукові. Станом на 08.08.2019 року у Луківському відділенні перебували два пацієнти. У Хотешівському відділенні – 7 хворих, 5 із яких планували виписати впродовж десяти днів. У Лукові працює 50 людей, а в Хотешеві – 36. Середня вартість утримання одного ліжка в рік в Хотешеві – 80, 5 тис. грн в рік, в Лукові – 76,7 тис.", – оголосив статистику Нискогуз. 

Таку ж позицію підтримує начальник управління охорони здоров`я ОДА Ігор Ващенюк. Він зауважив, що лікарів із відділень готовий забрати на роботу центральний заклад, а середньому медичному персоналу буде запропоновано роботу в первинці.

Також була пропозиція розумно використати саму історичну будівлю Луківськівської тублікарні, тобто колишній палац Мйончинських – знайти інвесторів і створити в селищі привабливий туристичний комплекс.  

Комісія рекомендувала профільному управлінню спільно з КП «Волинський обласний фтизіопульмологічний медичний центр» Волинської обласної ради розробити і внести в обласну раду пропозиції щодо майбутнього периферійних туберкульозних лікарень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів