Поділитись:

Без готівки, але з картками: як невдовзі возитимуть маршрутки у Луцьку

П'ятниця, 20 вересня 2019, 13:10
Без готівки, але з картками: як невдовзі возитимуть маршрутки у Луцьку

З 1-го листопада у громадському транспорті Луцька (тролейбуси, маршрутні автобуси) проїзд можна буде оплатити лише у безготівковій формі.

Про те, якими будуть зміни, розповів співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер. Відповідне відео він виклав на своїй сторінці у "Facebook" в пятницю, 20 вересня.

 

Так, кожен транспортний засіб буде обладнано валідатором до якого підноситиметься банківська карта, смартфон, або електронний квиток (карта, яку можна буде придбати за 35 гривень та в подальшому попонювати на необхідну суму для оплати проїзду) і таким чином здійснюватиметься оплата. 

"Пільговим категоріям, в першу чергу пенсіонерам, ці картки видаватимуть безкоштовно. Міська рада якимось буде їх поповнювати", – зауважив Тарас Шкітер. 

Шкітер вважає, що запровадження електронної системи оплати – це правильний крок, який дозволить вивести з "тіні" великі гроші, з яких будуть сплачуватися податки. Детальніше у прямій мові:

"Ви оплачуєте за проїзд, водій складає біля себе гроші, привозить їх в свою компанію, де ці кошти повинні облікуватися, а з них сплатитися податки. Я не хочу нікого звинувачувати, але чомусь мені здається, що не всі гроші облікуються у тій кількості, що отримувалися. Відповідно, податки не доплачуються.

Коли ж вся система переходить в електронні гроші, то так робити більше буде неможливо. 8% з’їдатиме обслуговуюча турецька компанія, яка інтегрувала систему. Кожен підприємець буде вимушений чесно сплачувати податки і лише решту забирати собі та на заробітні плати водіям".

На думку Тараса Шкітера невдовзі перевізники знову захочуть здорожчити проїзд у Луцьку.

"Не потрібно бути серйозним аналітиком, щоб зрозуміти, що підприємці скоро будуть знову вимагати підняття вартості проїзду", – резюмував він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 липня 2023
01 липня 2023
06 червня 2023
12 травня 2023
23 лютого 2023
21 лютого 2023
08 лютого 2023
03 лютого 2023
17:00
13 грудня 2022
08 грудня 2022