Поділитись:

Продавали рибу і ловили раків: волинський рибпатруль провів рейд (фото)

П'ятниця, 20 вересня 2019, 16:33
Продавали рибу і ловили раків: волинський рибпатруль провів рейд (фото)

На Волині рибпатруль виявив незаконний збут риби та вилов раків під час заборони.

Про це повідомляє пресслужба рибпатруля.

18 вересня 2019 року волинський рибпатруль здійснив рейд на ринках у Ковелі. На одному з них виявили факт незаконного продажу риби. Громадянка без дозвільних документів продавала щуку. На продавчиню склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Продавали рибу і ловили раків: волинський рибпатруль провів рейд (фото)

Того ж дня рейдова група зафіксувала факт грубого порушення правил рибальства. Двоє чоловіків ловили раків у темну пору доби, використовуючи підсак та ліхтарі. Оскільки раки були живими, рибпатрульні випустили їх у воду. Інцидент стався на озері Радожичі поблизу села Гірники Ратнівського району Волинської області.

На порушників оформили протоколи про адмінправопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направили до районного суду для притягнення громадян до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Нагадаємо: в період з 20 серпня по 30 вересня у Волинській області триває друга линька раків та встановлена заборона на їх вилов. Компенсація за один екземпляр незаконно виловленого рака становить 25,5 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів