Поділитись:

На Волині – 42 об'єкти для відпочинку

Четвер, 02 червня 2016, 17:14
На Волині – 42 об'єкти для відпочинку

На території області нарахували майже 220 озер, досить розвинута річкова мережа загальною довжиною 21,9 тис км.

Така велика кількість водних об'єктів несе потенційну небезпеку, особливо під час купального сезону. Про підготовку до літнього періоду говорили під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій області 2 червня, – повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

За інформацією заступника начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олега Билиці, упродовж 2015 року на водних об'єктах області загинуло 36 людей, зокрема 5 дітей. З початку цього року на водних об'єктах області вже загинуло 4 людей. Більшість нещасних випадків трапляються під час купального сезону у невизначених та необладнаних для купання місцях.

Проаналізувавши результати минулорічних перевірок місць масового відпочинку людей на водних об'єктах області, встановили, що не у всіх районах об'єкти відпочинку підготовлені до безпечного використання під час купального сезону. На визначених місцях не були створені сезонні рятувальні пости в Ківецівському та Локачинському районах, не погоджені паспорти пляжів у Ківерцівському, Локачинському, Любомльському, Ратнівському, Старовижівському та Турійському районах, що ставить під сумнів створення та функціонування рятувальних постів у цьому році.

На території області визначено 42 об'єкти масового відпочинку населення на воді, в 2015 році таких місць було 44 (зменшилась їх кількість у Шацькому та Локачинському районах). Однак, як і в попередні роки, не всі керівники органів місцевого самоврядування визначають земельні ділянки та водний простір, придатний для організації пляжів, таким чином уникають відповідальності, яка покладається на них щодо гарантування безпеки відпочивальників. Взагалі не визначені такі місця у Володимир-Волинському, Горохівському, Іваничівському, Локачинському та Рожищенському районах.

Водолазно-рятувальний підрозділ розпочав роботу з обстеження та очищення дна акваторій пляжів від сторонніх предметів, уклали угоди на проведення очищення дна акваторії на 13 об'єктах. Не подали жодної заявки з Ківерцівського, Любешівського, Маневицького, Ратнівського, Старовижівського та Турійського районів. Та наразі не підписали та не погодили жодного паспорта на відкриття місць масового відпочинку на водних об'єктах та пляжів загального користування.

Як зазначила начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, в обласному, міських та районних бюджетах сформовані видатки на проведення літньої оздоровчої кампанії. Відповідно до прогнозних показників, планують використати понад 17 мільйонів гривень з обласного бюджету, понад 9 мільйонів гривень – з міських та районних бюджетів, залучити понад 1 мільйон гривень позабюджетних коштів. На придбання путівок міськвиконкомам та райдержадміністраціям передбачено виділення субвенції з обласного бюджету в сумі 2 мільйони гривень, які будуть спрямовані на придбання путівок на умовах співфінансування з місцевих бюджетів для оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Передбачають, що у 2016 році працюватиме 10 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування, в яких планують охопити оздоровленням та відпочинком понад 5 тисяч дітей. Основна частина таборів розпочне роботу 10–15 червня цього року. Наразі тривають поточні ремонтні роботи, заклади укомплектовуються кваліфікованими педагогічними працівниками, які мають досвід роботи з дітьми. У таборах, де є природні водойми, впорядковують територію біля них, а відповідні спеціалісти здійснять обстеження акваторії пляжів.

Окрім цього, з 17 до 19 травня цього року відбулася перевірка готовності позаміських закладів оздоровлення та відпочинку до роботи у літньому сезоні. За її результатами цим закладам дали відповідні дозволи. На час перевірки дитячі заклади були готові до відкриття на 85%.

Основна частина оздоровчих таборів розпочне свою роботу з 6 до 15 червня цього року.

Також планують відкрити 197 таборів відпочинку (із них: 191 – з денним перебуванням, 5 – праці та відпочинку, 1 – наметове містечко), де активним дозвіллям буде охоплено майже 16 тисяч дітей. Більшість таборів відпочинку з денним перебуванням працюватимуть на базі загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Як правило, вони функціонуватимуть в одну зміну із терміном перебування дітей – 14 днів. Основна частина таборів такого типу розпочнуть свою роботу 1–3 червня.

Надрукувати
мітки:
коментарів