Поділитись:

Блокада російського вугілля на Львівщині: 28 затриманих та 8 травмованих поліцейських (фото)

Неділя, 22 вересня 2019, 00:30

Поліція силою розігнала учасників блокади вагонів із вугіллям у Соснівці на Львівщині та затримала більше 28 осіб. Затриманих доставили до відділку поліції, де встановлювали їхні особисті дані. Пізніше всіх затриманих учасників блокади відпустили.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Під час заходів з розблокування руху учасники акції блокування завдали тілесних ушкоджень вісьмом правоохоронцям. Одного з них, 38-річного старшого сержанта поліції, доставили у лікарню. Діагноз уточнюється.

Нагадаємо, у Сокальське відділення поліції в суботу, 21 вересня, надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що в селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" невідомі особи здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим наносять суттєву фінансову шкоду підприємству. 

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) КК України. Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.

На місці події працювали підрозділи поліції області на чолі з її начальником полковником поліції Василем Віконським.

Пізніше очільник поліції звернувся до представників органів місцевого самоврядування та керівництва вугільного підприємства.

«Враховуючи, що питання переросло в політичну площину, звертаюся до місцевої влади та керівництва вугільного підприємства негайно вирішити свої спірні питання. Поліція розблокувала шляхи, тепер ви повинні знайти вирішення проблеми. Запрошені до поліції громадяни будуть встановлені, порушники оштрафовані і всіх їх відпустять», – наголосив полковник поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страйк волинських гірників: вимагають зустрічі з міністром

Надрукувати
мітки:
коментарів