Поділитись:

У Порошенка спростували ветування закону про зниження акцизу на вживані авто

Четвер, 02 червня 2016, 18:18

В Адміністрації Президента спростували повідомлення голови фракції "Самопоміч" Олега Березюка про ветування главою держави законопроекту про зниження акцизу на вживані автомобілі.

Про це повідомив прес-секретар Петра Порошенка Святослав Цеголко, – інформує Українська правда.

Нагадаємо, що 31 травня депутати Верховної Ради прийняли законопроект № 3251, який знижує акцизний збір на вживані легкові авто.

"Текст закону ще навіть не надійшов до Адміністрації президента", – сказав він.

На сайті Ради документ наразі перебуває у статусі "Готується на підпис". Це означає, що він ще не підписаний спікером і не направлений на підпис президентові.

Раніше в четвер Березюк та депутат від "Батьківщини" Єгор Соболєв заявили, що Порошенко наклав вето на ухвалений Верховною Радою 31 травня законопроект про зниження акцизу на старі автомобілі.

Зі слів Березюка – "це плата за сьогоднішнє голосування" про внесення змін до Конституції в частині правосуддя, за які "Самопоміч" не голосувала.

"Закон про зниження акцизів на старі авто – єдиний, який віддає гроші людям реально в кишені. Решта – віртуальні гроші. На нього чомусь накладено вето", – сказав він.

"Багато років олігархи мають контроль над виробництвом поганих авто в Україні і через високе мито і високий акциз роблять недоступними вживані авто. Ми знизили вартість цих акцизів на суму від 3 до 8 тисяч євро в залежності від машини, і, за нашими даними, Петро Порошенко ветував цей закон як плату за те, щоб потрібні люди проголосували за потрібні йому слова в Конституції. Я не знаю, чи підписано рішення (про ветування президентом, але нам повідомили, що воно прийняте", – додав Соболєв.

Як відомо, 31 травня Верховна Рада прийняла законопроект, яким тимчасово (до 31 грудня 2018 року) значно знижуються ставки акцизного збору на вживані легкові автомобілі.

Докладно про нього можна почитати тут.

Надрукувати
мітки:
коментарів