Поділитись:

Не "123456": назвали найбільш уразливий пароль

Вівторок, 24 вересня 2019, 08:13
Не

Фахівці німецької компанії-розробника антивірусного програмного забезпечення Avira назвали найбільш поширений і небезпечний пароль.

Цього разу користувачі Інтернету здивували експертів, використавши для своїх паролів просто порожнє місце, тобто пробіли, – повідомляє ZN.UA, посилаючись на Forbes.

Як з'ясували Avira, паролі "123456" або "qwerty" вже не є найбільш уразливими варіантами. При спробі злому хакери залишають поле пароля незаповненим. Багато систем авторизації, особливо у роутерів та інших IoT-пристроїв, досі дозволяють поставити замість пароля пробіл, і хакери цим користуються.

За даними дослідження, на порожнечу замість пароля припало 25,6 % випадків уразливості. Ще в 23,4 % випадків хакери пробують однакові комбінації логіна і пароля, наприклад, admin/admin.

Експерти Avira, щоб з'ясувати найпопулярніші паролі, створили вразливу точку доступу для заманювання кіберзлочинців. Вона імітувала поведінку роутера і була видима для всього Інтернету. За день її спробували зламати більше 14 тисяч разів.

Фахівці попереджають, що для забезпечення збереження даних необхідно не просто генерувати складні паролі, але і стежити за тим, щоб вони не повторювалися. Наприклад, краще не використовувати один і той же пароль для входу в e-mail і для авторизації в соцмережах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-25 найбільш відвідуваних сайтів серпня

Надрукувати
мітки:
коментарів