Поділитись:

У Луцьку чоловік обкрадав людей у маршрутках та тролейбусах

Вівторок, 24 вересня 2019, 10:20
У Луцьку чоловік обкрадав людей у маршрутках та тролейбусах

У Луцьку спіймали чоловіка, який обкрадав пасажирів маршруток та тролейбусів.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Так, вже раніше неодноразово судимий житель Івано-Франківська, в луцькій маршрутці № 9а, 10, 9, 47 та  тролейбусі № 8, обкрадав людей. Загальна сума крадіжок становить 12 тис 400 грн. До того ж чоловік заволодів деякими документами пасажирів – паспорт, студентський квиток та посвідчення водія, пенсійне посвідчення,  ідентифікаційний код та банківські картки.

Обвинувачений, якого допитали в судовому засіданні,  вину у інкримінованих йому злочинах не визнав. Також сказав, що у дні скоєння цих крадіжок він перебував удома. Лише у два дні скоєння злочинів перебував у Луцьку, однак крадіжок не здійснював.

Однак його винність у злочинах повністю підтверджується, зібраними в ході досудового розслідування, доказами: його впізнали потерпілі та свідки, а в Луцькому ВП ГУНП у Волинській області були зафіксовані повідомлення про затримання чоловіка, який викрав жіночий гаманець, були присутні протоколи прийняття заяви про вчинене кримінальне правопорушення та ін.

Таким чином, суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 185 КК України (Крадіжка) та ч. 3 ст. 357 КК України (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) і призначити йому покарання:

  • за крадіжку – позбавлення волі на строк 4 роки;
  • за викрадення документів – обмеження волі на строк 1 рік.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України (Призначення покарання за сукупністю злочинів), шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточно чоловіку суд визначив покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки.

До того ж, він мав відшкодувати завдану шкоду усім, кого обікрав.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів