Поділитись:

Через Зеленського Трамп може позбутися президентства

Середа, 25 вересня 2019, 09:12

Спікерка Палати представників Ненсі Пелосі зробила офіційну заяву про ініціювання процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

Це сталося після телефонної розмови Трампа з Президентом України Володимиром Зеленським. Президента США підозрюють у просуванні власних політичних інтересів під час цього дзвінка, – пише Українська правда. 

"Упродовж останніх кількох місяців ми проводили розслідування в наших комітетах і розгляди в судах, щоб Палата представників змогла зібрати всі відповідні факти і розглянути питання, чи використовувати свої повноваження відповідно до Статті 1, зокрема, конституційне право ухвалення імпічменту. І на цьому тижні Президент визнав, що просив Президента України вжити заходів, що принесуть йому (Трампу,  ред.) політичну вигоду. Дії Президента Трампа продемонстрували факти порушення Президентом присяги і зради нашої національної безпеки. Зради принципу цілісності наших виборів. Тому сьогодні я заявляю про рішення Палати представників ініціювати офіційний запит про імпічмент", – заявила Ненсі Пелосі. 

Натомість Трамп обурений, що демократи навіть не бачили стенограму дзвінка: "Тотальне полювання на відьом!" 

Дональд Трамп доручив 25 вересня оприлюднити стенограму його телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським.

Напередодні лідер демократичної меншості у сенаті Чак Шумер оприлюднив п’ять вимог до Білого дому у зв’язку із українським скандалом: 

  • визначити на слуханні, що спонукало анонімного держслужбовця відправити в розвідувальне співтовариство невідкладну скаргу на зміст телефонної розмови Трампа з Зеленським;
  • передати Конгресу текст цієї скарги, як того вимагає закон;
  • Білому дому оприлюднити стенограму розмови Трампа з Зеленським;
  • вказати посадовців адміністрації президента, які затримали спрямування 341 мільйона доларів військової допомоги Україні;
  • Міністерство юстиції має надати правовий висновок із зобов'язанням Адміністрації передати скаргу інформаторів конгресу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів