Поділитись:

Опублікували трейлер історичного трилера про Голодомор в Україні (відео)

Середа, 25 вересня 2019, 21:02

У Мережі з'явився офіційний трейлер фільму "Ціна правди" – історичного трилера, який розповідає про Голодомор в Україні 1932-1933 років.

Головний герой фільму – валійський репортер Ґарет Джонс, який у пошуках наступної великої історії потрапляє до СРСР і дізнається про голод на території України, – пише ТСН. 

"Переховуючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, жорстку цензуру, змову та масові репресії. Саме його викриття згодом стануть підґрунтям для роману "Колгосп тварин" Джорджа Орвелла", – йдеться в описі до трейлеру. 

Фільм “Ціна правди” – копродукція Польщі, Великої Британії та України. Київ на стрічку виділив 26 мільйонів гривень – це десята частина бюджету картини. Режисер фільму про Голодомор – всесвітньо відома Агнєшка Голанд.

Прем'єра стрічки в Україні запланована на 28 листопада. 

Ґарет Джонс був амбітним молодим журналістом з Уельсу. Він опублікував кілька гучних репортажів, взяв інтерв’ю у Гітлера, працював радником прем’єр-міністра Великої Британії Ллойд Джорджа. У 1933 році під час поїздки в СРСР йому вдалося обдурити супровід і побувати в українських селах, де люди помирали від голоду.

Повернувшись до Європи, Джонс опублікував перший репортаж про Голодомор. Він розповів про те, що це штучний голод, організований за наказом Сталіна, і свідчив про загибель мільйонів українців. 

Тоді заява Джонса була сприйнята зі скепсисом. Одні не могли повірити, що в СРСР відбувається катастрофа таких масштабів, інші знали, але свідомо приховували інформацію. Волтер Дюранті, кореспондент "Нью-Йорк Таймс" у Москві, лауреат Пулітцерівської премії, таємно працював на Сталіна і використовував свій вплив, щоб виставити Джонса брехуном. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів