Поділитись:

Україна і Польща домовилися захищати громадян одне одного

Середа, 25 вересня 2019, 17:45

Омбудсмени України та Польщі Людмила Денісова і Адам Боднар підписали у вівторок у Варшаві лист про наміри щодо співпраці у сфері захисту прав громадян обох країн.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, – пише Укрінформ. 

“Ми підписали лист про наміри співпраці, в якому зазначається, що сторони домовилися сприяти захисту прав громадян України в Польщі, а поляків – в Україні”, – наголосила Денісова.

Вона підкреслила, що у контексті українських громадян йдеться про захист прав трудових мігрантів у питаннях належної оплати праці, реагування у випадку небезпечних ситуацій, нещасних випадків на виробництві тощо.

“Безумовно, йдеться також про уникання ксенофобських настроїв”, – наголосила Денісова.

Вона зазначила, що обговорила з речником громадянських прав Польщі також й останній випадок побиття 19-річного українського студента. 

Уповноважений Верховної Ради України також повідомила, що офіс польського омбудсмена закликав українську сторону проводити активну просвітницьку роботу серед українців в Польщі, аби вони не боялися звертатися у таких випадках до польських правоохоронних органів. На думку польської сторони, через боязнь і недовіру до польських правоохоронних органів більшість таких актів насилля перебуває у “сірій зоні” і вони залишаються нерозслідуваними.

За інформацією Денісової, кількість проваджень щодо таких випадків за останні чотири роки в офісі речника громадянських прав Польщі зросла з 30-ти до 190-та і вони перебувають у них на контролі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів