Поділитись:

Лучан кличуть на перегляд короткометражок про захист планети

Середа, 25 вересня 2019, 18:18
Лучан кличуть на перегляд короткометражок про захист планети

У Луцьку організують показ короткометражних фільмів на тему захисту планети та критичних змін клімату, які відбуваються у світі.

«Короткий метр про планету» організовує команда активістів луцького осередку всеукраїнської молодіжної громадської організації «Фундація Регіональних Ініціатив» − ФРІ Луцьк та проекту «Lutsk Night Cinema», який гуртує навколо себе кіноманів міста.

Перегляд відбудеться у Волинському краєзнавчому музеї (вул. Шопена, 20), 27 вересня, початок о 18:00.

Перегляд короткометражок організовують у межах «Global Climate Strike» − Глобального страйку за Клімат (далі ГСК), − який проходить 20 – 27 вересня на шістьох континентах, у 117 країнах світу. Під час страйку відбудеться понад 3 500 подій за участі більше 500 організацій.

Нагадуємо, що починався ГСК ще у серпні 2018 року. Його ініціаторка − Грета Тунберґ, учениця тоді дев'ятого класу, яка вирішила не відвідувати школу до загальних виборів Швеції 2018 року, що відбулися 9 вересня, після спеки і лісових пожеж у її країні. Ключова вимога дівчинки полягала в тому, щоб державний уряд зменшив викиди вуглецю відповідно до Паризької угоди. Грета протестувала, сидячи на вулиці під Риксдагом щодня під час навчальних годин зі знаком Skolstrejk för klimatet («Шкільний страйк заради
клімату»).

Після загальних виборів вона продовжувала страйкувати лише по п'ятницях, отримуючи всесвітню увагу. Вона надихнула учнів по всьому світу взяти участь у шкільних страйках, так зародився рух «Fridays For Future». Станом на грудень 2018 року понад 20 000 учнів провели страйки у щонайменше 270 містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів