Поділитись:

Луцьк "поставив крапку" в об'єднанні з Прилуцьким

Середа, 25 вересня 2019, 12:51
Луцьк

Луцька міська рада прийняла рішення добровільно приєднати Прилуцьку сільську раду Ківерцівського району Волинської області (села Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове) до територіальної громади міста Луцька.

Це відбулося у середу, 25 вересня, під час сесійного засідання Луцькради. 

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль зазначив, що цим рішенням Луцьк "ставить крапку" в об'єднанні з Прилуцькою сільською радою. Тепер фінальне голосування повинні провести депутати Прилуцька. Таким чином, невдовзі Прилуцька сільська рада перестане існувати а села Прилуцьке, Дачне, Жабка та Сапогове стануть частиною Луцької ОТГ.

"Вважаю, що на наступний рік потрібно сформувати бюджет так, щоб розвиток Прилуцької громади був зразковим, а інші навколишні села переглянули свою позицію та вирішили також приєднатися до Луцька", – зазначив він. 

Нагадаємо, що приєднання до Луцька Прилуцької сільської ради, що у Ківерцівському районі, могло відбутися ще декілька років тому. Депутати сільської ради 29 вересня 2017-го проголосували за відповідне рішення,проте на нього наклав вето сільський голова Валентин Арчибасов.

Вважаючи такі дії сільського голови неправомірними в січні 2018 року депутати подали заяви в прокуратуру, поліцію та облраду. 

У березні 2018 року депутати Прилуцької сільради дали знову згоду на об′єднання. Проте сільський голова втретє зупинив дію обєднання з Луцьком. Відтак, депутати Прилуцької сільської ради не ухвалили рішення про надання згоди на об′єднання із Луцьком.  І ось 15 липня під час сесії цей процес депутати Прилуцької сільської ради розпочали від нульової позначки.

Додамо, що наразі Прилуцька територіальна громада, до якої входять села Прилуцьке, Дачне, Сапогове, Жабка – єдина, що може приєднатися до міста Луцька, адже всі інші суміжні громади утворили власні ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів