Поділитись:

Інсулінозалежні діти Луцька просять допомогу у президента

Четвер, 26 вересня 2019, 19:30
Інсулінозалежні діти Луцька просять допомогу у президента

3 жовтня 2019 року о 10.00 у Києві під Аркою Дружби Народів відбудеться зустріч інсулінозалежних людей із Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це у коментарі «Конкуренту» розповіла лучанка, діамама Алла Мудрик.

Таким чином люди хочуть привернути увагу держави до нагальних проблеми  людей, хворих на цю невиліковну хворобу. Люди підготували також відповідне відеозвернення до президента.

За словами Алли Мудрик, лише у Волинські області на цукровий діабет хворіє близько 27 тисяч людей, з них  – більше 4500 інсулінолінозалежних серед дорослого населення та 262 дитини.

Жінка розповіла, що раніше діяла цільова програма по забезпеченню хворих на цукровий діабет. Тепер такого забезпечення нема. Єдине, що дають хворим, – це інсулін. Але дорослим людям його не завжди вистачає. У Луцьку є програма «Здоров’я лучан», куди включили  допомогу хворим  дітям, тобто видаються  розхідні матеріали, смужки, голки і так далі.  Але на всю Україну є кілька міст, які добилися цього. А решта батьків купують все за свої кошти.

«Ми хочемо, щоб передивилися систему виплат пенсій на хворих дітей, щоб сертифікували систему моніторингу. Дитина буде розвиватися нормально, якщо рівень глюкози буде в нормі. А щоб перевіряти потрібний рівень, треба колоти пальчик дитини не менше, ніж 25 разів на день. А є ж системи цілодобового моніторингу рівню глюкози. Ми хочемо, щоб цю систему сертифікували. Бо зараз купуємо з-за кордону за власні кошти. У нас маса питань і проблем. Ми є, і ми потребуємо допомоги», – розповідає Алла Мудрик.

На зустріч з президентом їдуть багато мам з Волинської області. Вони закликають доєднатися усіх небайдужих. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун пояснила, як розрізняти діабет різних типів

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів