Поділитись:

Український «ГогольFest» потрапив у топ-5 фестивалів Європи

П'ятниця, 27 вересня 2019, 03:22
Український «ГогольFest» потрапив у топ-5 фестивалів Європи

Український фестиваль сучасного мистецтва «ГогольFest» став одним із переможців престижної європейської премії EFFE Awards 2019–2020.

Церемонія нагородження фестивалів-лауреатів відбулася 26 вересня у Брюселі, – передає Радіо Свобода.

Міжнародне журі на чолі із сером Джонатаном Міллсом, колишнім директором Единбурзького міжнародного фестивалю, обрали п’ять найбільш впливових у своїй сфері європейських фестивалів із 705 учасників.

Український «ГогольFest» потрапив у топ-5 фестивалів Європи

Президент фестивалю сучасного мистецтва «ГогольFest» Влад Троїцький

Президент фестивалю сучасного мистецтва «ГогольFest» Влад Троїцький під час отримання нагороди сказав: «Мистецтво відкриває нам шлях у майбутнє, яке, сподіваюсь, буде прекрасним».

Переможцями премії EFFE 2019–2020 також стали Conrad Festival, Варшава, Польща; Festival Deltebre Dansa, Дельтебре, Іспанія; Førde Traditional and World Music Festival, Форді, Норвегія та Welcome to The Village, Леуварден, Нідерланди.

«Європа для фестивалів, фестивалі для Європи» (EFFE) – це підготовча акція, ініційована Європейською асоціацією фестивалів за підтримки Європейської комісії та Європейського парламенту. EFFE привертає увагу глядачів до мистецтва на інтерактивному веб-сайті www.FestivalFinder.eu та нагороджує роботу різноманітних європейських фестивалів мистецтв.

«ГогольFest» – міжнародний мультидисциплінарний фестиваль. За час існування (з 2007 року) «ГогольFest» відвідали 575 тисяч глядачів, на 13 локаціях у трьох містах відбулося чотири тисячі подій, в яких взяли участь 20 500 українських та 1200 закордонних митців з понад 40 країн світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращі книги Форуму видавців у Львові (список)

Надрукувати
мітки:
коментарів