Поділитись:

Винник загрожує безпеці України: правоохоронців просять втрутитися

П'ятниця, 27 вересня 2019, 15:32
Винник загрожує безпеці України: правоохоронців просять втрутитися

Популярний український співак Олег Винник знявся у проекті #ВсемМир з російськими зірками, що підтримали політику Кремля щодо України і анексію Криму. Через це він потрапив до бази центру "Миротворець".

Про це пише Укрінформ. 

"Учасник російської пропагандистської антиукраїнської акції #ВсемМир, спрямованої на перекладання відповідальності розв'язаній Росією (країна-агресор) війни на Україну", – йдеться  про Винника в повідомленні.

Також центр "Миротворець" просить правоохоронні органи розглядати відповідну публікацію на сайті як заяву про вчинення цим громадянином усвідомлених дій проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, а також інших правопорушень.

Олег Винник приєднався до російського проекту #ВсемМир за участі російських і зарубіжних зірок. У своєму відеозверненні на Youtube-каналі проекту артист заявив: "Я не хочу, щоб батьки оплакували своїх дітей. Я не хочу, щоб молоді дружини ставали вдовами і я не хочу, щоб страждали діти. Давайте не забувати, ми прийшли в цей світ, щоб навчитися любити, а не забирати життя один в одного. Всьому світу! Всім мир!"

Співак також з'явився у спільному кліпі проекту, в якому взяли участь, зокрема, представники російського шоу-бізнесу, котрі публічно підтримали політику російського президента Володимира Путіна щодо анексії Криму: співачка Валерія, співак Денис Клявер. Також серед учасників – актриса Нонна Гришаєва, яка незаконно відвідувала окупований Крим.

У прес-службі Винника зазначили, що участь співака в російському проекті #ВсемМир не суперечить життєвій і патріотичної позиції артиста, і заявили, що Винник "неодноразово висловлював свою тверду громадянську позицію і виступав на підтримку миру в нашій країні і в усьому світі".

Довідково:

Центр "Миротворець" – неурядова організація, що займається дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.  Створений навесні 2014 року в межах роботи волонтерської групи "Народний тил" групою науковців та фахівців з питань дослідження згаданих злочинів як таких, що становлять істотну загрозу українській державі та суспільству. Завданням центру є надання інформаційно-консультативної допомоги органам виконавчої влади з метою остаточного встановлення миру та злагоди в Україні. В своїй роботі особливу увагу центр приділяє проявам терористичної та сепаратистської діяльності на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів