Поділитись:

Петиція до Президента: вчителі вимагають підняти зарплату

Субота, 28 вересня 2019, 15:14

На платформі електронних петицій до Президента вимагають підняти зарплату вчителям.

Петицію №22/072318-еп зареєстрував Богдан Юдицький.

«Я вважаю, що в європейській країні, яка спрямовує свій шлях до Європейського союзу, просто не може собі дозволити закривати очі на освіту дітей, які, як кажуть багато політиків і вважає половина громадян, є нашим майбутнім», – написав автор петиції.

Також додав, що держава має звертати велику увагу на якість освіти. А якісна освіта не можлива без кваліфікованих спеціалістів. Вчителі старої школи вже потроху виходять на пенсії і навіть якщо дуже хочуть, вже просто не можуть працювати.

«Попит на професію вчителя зростає кожен рік, а кількість абітурієнтів, які хочуть навчатися на вчителя, доволі низька. А більше половини молодих спеціалістів не працюють за спеціальністю, бо вважають, що вони не матимуть перспективи та те, що праця вчителів недооцінена. Наша країна знаходиться на останніх сходинках по рівню зарплати вчителя у Європі. Навіть у сусідній Молдові вчитель отримує більшу зарплатню ніж у нас», – обурився автор петиції.

Тож від імені вчителів вимагає підняти зарплату як мінімум до розміру двох мінімальних заробітних плат при середній завантаженості роботи і збільшити надбавки за додаткові години, класне керівництво та вислугу років.

«Саме низька зарплата стає ключовим фактором небажання молоді та хороших спеціалістів відмовитися від професії вчителя на користь інших», – йдеться у тексті петиції.

До кінця збору підписів залишилося 69 днів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів