Поділитись:

Проти депутата БПП відкрили кримінальне провадження

Субота, 04 червня 2016, 16:55
Проти депутата БПП відкрили кримінальне провадження

Проти депутата БПП відкрили кримінальне провадження

Генеральна прокуратура порушила кримінальне провадження щодо народного депутата від БПП Олексія Гончаренка.

ГПУ порушила щодо народного депутата від БПП Олексія Гончаренка кримінальне провадження за ст.110 КК "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України" та ст. 161 - "порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, належності і їх ставлення до релігії", – повідомляє Українська правда.

Це випливає з відповіді ГПУ на депутатське звернення нардепа від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука, яку розмістив у своєму Facebook нардеп Андрій Лозовий.

Як зазначив Лозовий, зокрема, йдеться про просування Гончаренком "ідей "русского мира" в Одесі, зустрічі з кураторами з ФСБ і підривну антиукраїнську діяльність в цілому".

Лозовий додав, що провадження відкрито після звернення до ГПУ Ігоря Мосійчука, яке було підкріплене "якісною доказовою базою, зокрема відеозаписами".

Проти депутата БПП відкрили кримінальне провадження

У свою чергу сам Гончаренко у своєму блозі на Українській правді заявив, що "готовий до перевірки, аж до виміру рівня "вати" у моїй крові".

"Просування "русского мира" - це мабуть, коли я захищав Україну 2 травня 2014 року в Одесі у центрі і біля Будинку профспілок. "Зустріч з кураторами ФСБ" - це, мабуть, коли опричники Путіна заарештували мене на марші пам'яті Нємцова у Москві, на якому я йшов з портретом Надії Савченко в руках. Мої "куратори" ще й побили мене, мабуть для відводу очей. А посягання на територіальну цілісність України - це мабуть, коли я в день "референдуму" в Криму прорвався на дільницю, де голосував Аксьонов з українським прапором в руках", - зазначив Гончаренко.

При цьому він додав, що Мосійчук "отримує за направлення депутатського звернення в Генпрокуратуру 3000-5000 доларів".

"Генпрокуратуру відкрила кримінальне провадження і проведе перевірку... Схоже, пакет грошей, який Мосійчук брав за вирішення питань на очах у всієї країни, перекочував нашим доблесним правоохоронцям. І Севрук ... підписав відповідь Мосійчуку", - додав нардеп.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
10:15
10 березня 2024
07 березня 2024
22 лютого 2024
20 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
02 лютого 2024