Поділитись:

Українці не хочуть працювати в Польщі за "мінімалку"

Вівторок, 01 жовтня 2019, 18:41

Працівники з України усвідомлюють свою роль на польському ринку праці і розраховують на адекватну їхній кваліфікації заробітну платню.

Про це свідчать результати другого випуску соціологічного дослідження "Громадяни України на польському ринку праці: досвід, виклики та перспективи", – пише Укрінформ. 

"Кількість респондентів, які погоджуються працювати в Польщі за мінімальну погодинну ставку 9-11 злотих, порівняно з минулим роком, зменшилася всемеро – з 40,8 % до 6,1 %", – повідомив на презентації PR-менеджер польської компанії EWL Анатолій Зимнін.

Як засвідчило дослідження, у 2019 році подвоїлася (з 17,5 до 33,3 %) група працівників з України, які бажали б заробляти від 13 до 15 злотих нетто. Водночас частка респондентів, які розраховують на заробіток від 15 до 20 злотих нетто, зросла майже втричі – з 6,7 до 19 %.

Згідно з даними дослідження, половина українських трудових мігрантів (49,1 %) нізащо не погодиться працювати в Польщі без укладення контракту.

Три чверті українців (74,7 %) повернулися б на Батьківщину за умови збільшення зарплатні. Водночас 32,7% українських працівників хотіли б оселитися в Польщі на постійній основі, 44,6 % бажали б цього для їхніх дітей, а 64,4 % респондентів воліли б, щоб їхні діти здобули польськ у освіту.

Соціологічне дослідження було проведено 17 квітня-31 травня 2019 року компанією EWL S.A., Фондом підтримки мігрантів на ринку праці "EWL" та Центром східноєвропейських студій Варшавського університету шляхом прямого індивідуального анкетного опитування трудових мігрантів з України. Було опитано 855 дорослих респондентів (від 18 років).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів