Поділитись:

Волинські рятувальники вибороли третє місце на міжнародних змаганнях (фото)

Вівторок, 01 жовтня 2019, 17:11
Волинські рятувальники вибороли третє місце на міжнародних змаганнях (фото)

Команда волинських рятувальників здобула ІІІ загальнокомандне місце на VI Міжнародному турнірі «Кубок Одесос-2019» з пожежно-прикладного спорту, що відбувся наприкінці вересня у м.Варна, Болгарія.

Змагання проводилися у таких видах: підйом по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху, подолання 100-метрової смуги з перешкодами, бойове розгортання від пожежної мотопомпи, пожежна естафета 4х100 метрів, – інформує ДСНС. 

Честь Волинської області захищали: майстри спорту Сергій Матвійчук, Андрій Римар, Роман Божук, Дмитро Герасименко, Василь Стасюк, кандидат в майстри спорту Володимир Климюк та тренери команди, заслужений майстер спорту Юрій Сафатюк, майстер спорту СРСР Ярослав Немченко.

Участь у змаганнях в Болгарії взяли 20 команд, з них 9 команд з інших країн (зокрема команди з Волинської та Одеської областей України).

Волинські рятувальники вибороли третє місце на міжнародних змаганнях (фото)Волинські рятувальники вибороли третє місце на міжнародних змаганнях (фото)Волинські рятувальники вибороли третє місце на міжнародних змаганнях (фото)Волинські рятувальники вибороли третє місце на міжнародних змаганнях (фото)Волинські рятувальники вибороли третє місце на міжнародних змаганнях (фото)Волинські рятувальники вибороли третє місце на міжнародних змаганнях (фото)

Завдяки високим результатам кожного з волинських спортсменів у особистому заліку наша команда впевнено трималася у групі лідерів. У бойовому розгортанні від пожежної мотопомпи волинянам не вдалося покращити свій рекорд, який є одночасно рекордом України, але все ж таки наші спортсмени продемонстрували хороший результат і це дозволило перед останнім, вирішальним видом – пожежною естафетою – боротися за медалі змагань.

У пожежній естафеті волиняни могли розраховувати тільки на одну спробу, оскільки кількість учасників команди не дозволяла виставити ще одну команду з 4-х спортсменів. Це підвищувало відповідальність за ціну помилки. І виступ у пожежній естафеті вдався їм вдалим. П’яте місце в останньому виді змагань (а поступились лідеру менше 4с), дозволило розділити другу і третє сходинки п’єдесталу пошани у загальнокомандному заліку з командою Румунії.

У турнірі брали участь також і дівчата-рятувальниці. Жінки змагалися у таких видах: підйом по штурмовій драбині у вікно 2-го поверху, подолання 100-метрової смуги з перешкодами, бойове розгортання від пожежної мотопомпи, пожежна естафета 4х100 метрів. Волинянка Юлія Гаврилюк здобула срібну нагороду в подоланні 100-метрової смуги з перешкодами і впевнено виграла у своїх суперниць в підйомі у вікно 2-го поверху по штурмовій драбині. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин став одним із найсильніших рятувальників країни (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024