Поділитись:

"Формула Штайнмаєра" підписана. Україні приготуватися до поразки

Вівторок, 01 жовтня 2019, 23:12

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна погодилася імплементувати в українське законодавство "формулу Штайнмаєра". Тепер парламент повинен проголосувати за нову редакцію закону про особливий статус Донбасу і дозволити проведення на окупованих територіях місцевих виборів. Тим часом глава держави називає це перемогою і каже, що голосування там пройде не під дулами кулеметів. Проблема лише у тому, що "формули Штайнмаєра" у природі не існує. Україна погодилася з документом про повноцінну капітуляцію. Хай навіть Зеленський з цим і не згоден, – пише Олександр Демченко для LB.ua.

Всі сторони про це знають, в тому числі і президент Франції Еммануель Макрон, який буквально кілька годин тому закликав Росію і Україну імплементувати Мінські домовленості шляхом реалізації фейкового документа.

Ось, що сказав глава Французької Республіки: "Влітку ми домовилися про обмін полоненими. Далі ми повинні рухатися на базі формули Штайнмайера. Йдеться про виконання Мінських домовленостей, про лінії розмежування, про Крим, про Донбас", – сказав президент Франції. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков також заявляв: або Україна підписує підсумковий документ, заснований на цій уявній формулф, або Росія буде сама шукати можливості для вирішення «внутрішньоукраїнської проблеми».

В загальному, мова зараз йде про те, що шантаж з боку Росії, який був підтриманий європейськими партнерами, дав свої плоди. Українська сторона злякалася і потім здалася.

Між тим пан Безсмертний опублікував документ, який був винесений на розгляд контактної групи в Мінську. Згідно з цим документом, "формула Штайнмаєра" означає наступне: спочатку вибори під наглядом ОБСЄ і тимчасовий особливий статус для окупованих частин Донбасу, а потім – в разі визнання цих виборів – закон набуває статусу постійного. Більше того, всю цю фейкову формулу нас, ймовірно, змусять імплементувати в українське законодавство.

А тепер давайте поговоримо по суті. Українське суспільство не бачило офіційного документа з назвою "формула Штайнмаєра". Ми також не отримали так званих листів, які були відправлені главами МЗС Франції і Німеччини і які пояснювали, що означає ця формула. Це змушує замислитися над тим, що цієї формули просто не існує.

Більш того, коли спілкуєшся кулуарно з українськими дипломатами в форматі, що називається "off the records", вони підтверджують, що цього документа ніколи не існувало, що вся ця формула заснована на тому, що надиктували представники російського МЗС. Дальше більше. Сам президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр про цей документ жодного разу не заявляв.

Що ми отримуємо в результаті? Мінські угоди, який необхідно буде виконувати. Знаєте, в чому був сенс цього документі? У його невиконанні. Сторони трактували текст домовленостей по-різному, і це давало Україні час для стримування Росії, проти якої вводилися додаткові західні санкції.

Тепер Москва нам сказала "досить!". Якщо так звана формула Штайнмаєра буде імплементована, ми погодимося з обов'язковим виконанням Мінська, який нам невигідний. Замість того щоб взагалі відмовитися від виконання Мінська і створення нової бази для переговорів, ми йдемо на виконання угод по російських лекалах.

Отже, децентралізація трактується як федералізація, проводяться місцеві вибори, які формально визнають залежне фінансово від Росії ОБСЄ. Паралельно змінюється Конституція і імплементується (цього разу повноцінно) закон про особливий статус. Лише після цього (згідно із Мінськом) Росія починає виведення військ і повертає контроль Україні над кордоном.

Але ж зрозуміло, що Москва виконає тільки першу частину угоди. Війська залишаться, влади там будуть сформовані Кремлем. Далі – вибори на національному рівні в Україні. І ключ від парламенту знаходиться в руках російської влади. Ось, що таке так звана формула Штайнмайера. І ось, що від нас вимагають.

І якщо Еммануель Макрон каже, що сторони домовилися про впровадження цієї формули ще влітку, з цього випливає, що українська влада вже тоді погодилися слідувати російському плану.

У будь-якому випадку підписання українською стороною в Мінську "формули" означає тільки одне: явну перемогу Росії при повній поразці України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніякого миру: в Росії прокоментували позицію Зеленського щодо Донбасу

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
22 березня 2024
16 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
10 лютого 2024