Поділитись:

У Луцьку хочуть масово карати пішоходів-порушників

Середа, 02 жовтня 2019, 10:53

фото ілюстративне

У Луцьку просять посилити контроль дотримання Правил дорожнього руху пішоходами.

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєстрував Вадим Слива 2 жовтня 2019 року.

Зі слів автора петиції, у Луцьку пішоходи масово щодня абсолютно безкарно порушують Правила дорожнього руху: переходять та перебігають дорогу поза пішохідним переходом або на червоний сигнал світлофору, рухаються дорогою між автомобілями та ігнорують зауваження від водіїв.

"Особливо прикро спостерігати, коли старші люди тягнуть за руку або везуть у візку дитину між машинами, хоча до пішоходного переходу йти метрів 50 – це і зайва небезпека для дитини, і величезна проблема у вихованні, адже дитина привчається нехтувати правилами та елементарною безпекою руху. Такі пішоходи часто є причиною ДТП, адже водії для уникнення зіткнення з пішоходом вимушені здійснювати небезпечні і непередбачувані маневри, а після таких ДТП винуваті пішоходи просто тікають", – зазначає Вадим Слива.

Ні поліція, ні муніципальна варта, зауважує автор, не вживає ніяких заходів, вдаючи, що нічого не відбувається. Особливо часто це спосерігається на проспекті Соборності на початку підйому на міст, на ділянці від "Північного" ринку до повороту на проспект Молоді, а також на проспекті Перемоги та на перехресті Відродження-Загородньої.

Окрім того, з настанням осінньо-зимового періоду, коли рано темніє, або через дощ погіршується видимість, виникають небезпечні умови і для водіїв, і для безвідповідальних пішоходів, особливо, якщо пішоходи носять темний одяг і стають непомітними.

"В зв'язку з цим прошу вжити заходів для інформування пішоходів всіма доступними методами про небезпеку при порушення ПДР як для них, так і для інших учасників дорожнього руху, а також посилити контроль, особливо в місцях масового порушення ПДР, і запровадити масове покарання пішоходів нарівні з водіями, щоб привчити їх до відповідальності", – пропонує лучанин.

А з батьками, які переводять дітей через дорогу з порушенням ПДР, переконаний автор, варто проводити роз'яснювальні роботи із залученням працівників соціальних служб, адже таке порушення вказує на повну безвідповідальність при вихованні дитини.

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцької міської ради, її повинні підписати не менше 300 осіб. До кінця збору підписів залишилось 14 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів