Поділитись:

Що вимагає Волинський комітет протидії капітуляції: тези

Четвер, 03 жовтня 2019, 10:50
Що вимагає Волинський комітет протидії капітуляції: тези

Волинський комітет протидії капітуляції вважає, що Володимир Зеленський йде курсом капітуляції України. А погоджена ним формула Штайнмаєра – це її пролог. Саме через 3 жовтня волиняни пікетують облраду. 

Відтак активісти вважають, що не можна допускати, аби долю вирішували "вороги, друзі ворогів і зрадники". І підготували вимоги до Президента України і голови Верховної Ради. 

Зокрема, це: 

  1. За жодних умов не допустити надання "особливого статусу" окупованим територіям ні за т. зв. "формулою Штайнмаєра", ні шляхом внесення змін до законодавства України.
  2. Притягнути до кримінальної відповідальності та позбавити громадянства усіх, хто зрадив українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та вчиняв інші злочини.
  3. Проводити вибори до органів місцевого самоврядування на тимчасово окупованих територіях лише після повної деокупації та перепаспортизації всього населення, здійсненої шляхом перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, на співпрацю з окупаційним московським режимом, на лояльність до України та відповідність статусу громадянина України.
  4. Запровадити реальний, а не "фейковий", як у грудні 2018 року, воєнний стан у прифронтових територіях і повну економічну, енергетичну, ресурсну та транспортну блокаду тимчасово окупованих територій, яку тримати до повної деокупації цих територій.
  5. Розірвати дипломатичні відносини, а також усі міжнародні договори з РФ та не відновлювати їх до повної деокупації Московією всіх українських територій.
  6. Домогтися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканність кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї. Укласти двосторонні угоди зі США та Великою Британією про повномасштабну військову допомогу Україні, а також щодо надання летального озброєння та довгострокової військово-технічної допомоги.
  7. Відкликати з Тристоронньої контактної групи у Мінську Леоніда Кучму, який показав свою неспроможність відстояти державницькі інтереси.
  8. Скасувати Закон України про особливий статус Донбасу як такий, що суперечить Конституції і несе пряму загрозу українському суверенітету (чинний до 31 грудня 2019 р.).
  9. Ухвалення закону щодо проведення комплексу заходів стосовно деокупації окремих районів Донецької та Луганської областей і Автономної Республіки Крим.

Що вимагає Волинський комітет протидії капітуляції: тези

Що вимагає Волинський комітет протидії капітуляції: тези

Волинські активісти хотіли передати звернення т.в.о. голови ОДА Олександру Киричуку та голові Волиньради Ірині Вахович, проте вони були відсутні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024