Поділитись:

Волинян кличуть на педагогічний марафон інклюзивної мистецької освіти

П'ятниця, 04 жовтня 2019, 08:53
Волинян кличуть на педагогічний марафон інклюзивної мистецької освіти

Асоціація міст України просить волинян підтримати ініціативу проведення Всеукраїнського проєкту «Педагогічний марафон розвитку інклюзивної початкової мистецької освіти в Україні».

Захід стартує з Одеси 30 жовтня та пройде ще у листопаді в Харкові, а на початку грудня – у Львові. Проєкт спрямовано на розвиток інклюзивної мистецької освіти в мистецьких закладах України, – повідомляє Волинське регіональне відділення АМУ.  

До нього у Львові долучаться провідні фахівці в сфері інклюзивної мистецької освіти Волинської області, Рівненської, Житомирської, Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської. Також заплановані заходи за участі спікерів, викладачів-практиків, учнів музичної школи з особливими освітніми потребами Кракова (Польща), громадськості, викладачів, учнів мистецьких шкіл – особливими освітніми потребами, вітчизняних фахівців у сфері інклюзивної мистецької освіти.

До Асоціації міст України листом від 30 вересня 2019 року № 85 звернулася Всеукраїнська асоціація закладів мистецької освіти з проханням підтримати ініціативу проведення Всеукраїнського проєкту «Педагогічний марафон розвитку інклюзивної початкової мистецької освіти в Україні «ARTS FOR HEARTS Одеса ‒ Харків ‒ Львів 2019». Позаяк Асоціація міст України, підтримуючи рівний доступ до всіх послуг осіб із особливими потребами та виявлену Всеукраїнською асоціацією закладів мистецької освіти ініціативу, запрошує органи місцевого самоврядування-засновників мистецьких шкіл та всіх інших зацікавлених осіб долучитись до участі у всеукраїнському проєкті.

До речі, раніше Асоціація міст України в особі аналітика Аналітичного центру АМУ Людмили Мозгової взяла участь у розробці проєкту Концепції інклюзивної мистецької освіти. Наразі пропозиції членів робочої групи опрацьовуються Міністерством культури України і після узгодження у вигляді проєкту Концепції будуть подані на громадське обговорення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024