Поділитись:

Реальність – це не те, чим здається: Кідрук презентував у Луцьку роман

Субота, 05 жовтня 2019, 16:47
Реальність – це не те, чим здається: Кідрук презентував у Луцьку роман

фото із фейсбук-сторінки "Фронтери" 

Макс Кідрук у Луцьку презентував свій новий роман "Доки світло не згасне назавжди". 

Презентація відбувалася у межах ІІ Міжнародного літературного фестивалю "Фронтера" у суботу, 5 жовтня.

Перед тим, як представити публіці свою нову книгу, Кідрук розповів надзичайну історію про американського футболіста Аарона Ернандеса, який вбив нареченого сестри своєї дружини. Згодом він наклав на себе руки в тюрмі, повісившись на простирадлах. Саме історія стосунків сестер і надихнула на написання роману "Доки світло не згасне назавжди" і стала його соціальною складовою. 

Книга розповідає про сестер Руту та Індію, які проживають цілком буденне життя. Усе раптово змінюється, коли гине наречений Індії. Раніше близькі сестри віддаляються, звинувачуючи одна одну в тому, що сталося. Згодом Рута виявляє, що здатна впливати на реальність у снах...

У романі присутня притаманна Кідруку фантастичка складова. І насамперед вона полягає у тому, що реальність – це не те, чим нам здається.

Другу ідею, яка лягла в основу книги, Кідрук взяв з книги австрійського нейрофізіолога Ерика Канделя "У пошуках пам'яті", в якій той пише, що при народженні мозок немовляти структурно майже не відрізняється від мозку дорослої людини. При народженні в мозку немовляти приблизно така ж кількість нервових клітин, що й у мозку дорослого: близько 86 мільярдів, але вони між собою майже не пов'язані, тому немовлята не можуть одразу водити машину чи розв'язувати диференційні рівняння. Ерик Кандель аналізує те, як утворюються ті зв'язки між клітинами і як вони зникають. 

Реальність – це не те, чим здається: Кідрук презентував у Луцьку роман
Автор фото:фото із фейсбук-сторінки "Фронтери"

Третя ідея пов'язана із пріонами – особливим класом інфекційних агентів. Вони не є ні вірусами, ні бактеріями. Вони є білками і перебувають в рецесивній формі. Однак є ген, мутація якого спричиняє переродження пріона з рецесивної форми в домінанту. А це, своєю чергою, зумовлює хворобу куру. У романі Кідрука в людей є дефектний ген, але одночасно і є ген, який не дозволяє їм хворіти на хворобу куру, тобто вмирати. 

Також новий роман Кідрука має оригінальну фішку – додаток у смартфоні. 

Нагадаємо: "Фронтера" стартувала 4 жовтня і триватиме ще два дні. На фестивалі діятиме дитяча та молодіжна сцена.  

Програма фестивалю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люто вірю в літературу: у луцькому "Промені" Жадан читав вірші

Надрукувати
мітки:
коментарів