На Волині птахофабрика відмовиться від використання антибіотиків
ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" розглядає можливість виробництва курятини без використання антибіотиків.
Про це повідомила директор підприємства Аліна Сич, пише AgroPortal.
"Це буде дійсно новий продукт на ринку України", — зазначила вона.
За словами Аліни Сич, у минулому році вдалося перевести 60% пташників на твердопаливний обігрів, запустити установку зі спалювання пір'я, що усунуло проблему утилізації.
"Нещодавно придбали високоякісне обладнання датської компанії по швидкому заморожуванню кишок, завдяки чому ці відходи виробництва з успіхом продаємо норковим фермам. Це досить затребуваний продукт, тому зараз йдеться про продаж заморожених кишок в країни Євросоюзу", — розповідає директор підприємства.
Ще один грандіозний проект стосується будівництва нового забійного цеху потужністю 13,5 тисяч голів на годину.
"Будівництво плануємо розпочати в серпні цього року. Це дозволить вийти на новий рівень у виробництві курятини і отримати європейський сертифікат для реалізації продукції", — уточнила Аліна Сич.
Довідка:
ПАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" входить до трійки найбільших виробників курячого м'яса в Україні, займаючи близько 6% ринку. Підприємство має 4 філії: в Києві, Львові, Вінниці та Житомирі. В інфраструктуру птахофабрики входять 100 пташників, розташованих на 11 виробничих бригадах, є власний забійний цех, комбікормовий завод і сільгосппідприємство.
У Луцьку напередодні Великодня чоловік тричі згрішив у чужому квітнику (відео)
У директора «швидкої» на Волині трагічно загинув син
Страсна п'ятниця: що категорично сьогодні не можна робити
По-багатому: у Луцьку помітили дуже стильний кабріолет (відео)
Замалий тротуар: у центрі Луцька жителів обурив ремонт дороги