Поділитись:

Немає конкретики, – Ірина Вахович відмовилася скликати позачергову сесію

Понеділок, 07 жовтня 2019, 12:20

Голова облради Ірина Вахович не погодилася на скликання позачергової сесії, яку вимагали активісти Комітету протидії капітуляції.

Зустріч відбулася у кабінеті голови облради. Як пояснили активісти, вони хочуть відреагувати на те, що зараз відбувається в Україні.

Як зазначив депутат Волиньради Олександр Пирожик, Волинська обласна рада несе іміджеві втрати, адже не реагує на ситуацію.

«Волинь мовчить. А могли б сказати: так, ми це питання ставимо на порядок денний, обговорюємо, бо так вимагає частина українського суспільства і волинської громади зокрема», – зазначив депутат.

Депутати Луцької міської ради Микола Федік і  Павло Данильчук зазначили, що у такий спосіб хотіли застерегти владу і показати, що люди на Волині проти формули,проти закону про особливий статус, проти внесення змін до Конституції та проти виборів. А також хотіли б почути думку кожного депутата.

Проте Ірина Вахович не бачить підстав для скликання позачергової сесії.

«Немає конкретики у тому, проти чого ми виступаємо. На даний час я не бачу ніякої загрози, це все є вимисел, це все є надумана ситуація. Якщо буде загроза капітуляції, я перша скличу позачергову сесію. А сесії обласних рад, як би там не було, не мають повноважень диктувати президенту, що робити в зовнішньоекономічних зв’язках. Він хоче піти на шлях миру різними методами, він старається. А що зараз показує український народ фактично такими підбурюваннями? Президент сам проти капітуляції і він про це офіційно заявив. Я не хочу збирати позачергову сесію. Але я  буду збирати голів фракцій, ми будемо це обговорювати. Я до кінця дня сьогодні дам офіційне звернення від себе особисто з обґрунтуванням своєї особистої позиції», – висловила свою думку голова облради.

Вона також зазначила, що президент уже почув народ, адже подібні мітинги відбулися під офісом президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів