Поділитись:

В Україні хочуть змінити процедуру іспитів на водійські "права"

Понеділок, 07 жовтня 2019, 20:00

Сідати за кермо навчального автомобіля українці зможуть тільки після успішного складання іспиту на знання правил дорожнього руху.

Такі ініціативи містить проєкт закону №2201, який 2 жовтня в парламент внесли 5 народних депутатів від фракції «Слуга народу», – інформує UBR. 

Документ пропонує реформувати нинішню методику навчання водійській майстерності і внести дві ключові зміни: 

1. Вчити правила дорожнього руху українці зможуть самостійно, не звертаючись до сертифікованих навчальних закладів. 

Автори запевняють, що в сучасному світі змушувати людей ходити в автошколи зовсім не обов'язково. До того ж, така норма прямо порушує права окремих категорій громадян, наприклад, жінок в декреті. Подібна практика існує в ряді європейських країн і добре себе зарекомендувала, резюмують депутати.

2. Приступати до практичних занять на дорогах загального користування українці повинні тільки після отримання свідоцтва про успішне проходження теоретичного іспиту. А в разі провалу ті з учнів, хто вивчав правила самостійно, зможуть пройти повторний тест тільки через 3 місяці.

Тут ініціатори законопроєкту посилаються на той факт, що навіть в автошколах новачки сідають за кермо лише через 2 тижні після початку теоретичних занять. На той час, кажуть депутати, більшість з них толком не знає навіть знаків дорожнього руху. При цьому щорічно автошколи країни випускають на дороги близько 40 тис. нових водіїв, які через слабку підготовку несуть пряму загрозу іншим учасникам руху. Це, на думку авторів, настільки небезпечно, що свій законопроєкт вони запропонували позначитити статусом «невідкладний».

Якщо проєкт підтримають 226 нардепів, його норми почнуться діяти наступного дня після офіційної публікації. Кабміну відводиться місяць на імплементацію нових правил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів