Поділитись:

Рибінспектори влаштували рейди на луцькі і ковельські ринки

Вівторок, 08 жовтня 2019, 08:38

У період з 30 вересня до 7 жовтня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 18 порушень природоохоронного законодавства.

Про це повідомляє пресслужба Держрибагенства. 

Так, складено чотири протоколи за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), п’ять – за грубі порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП), три – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП) та два – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КУпАП). Крім того, оформлено чотири акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«У порушників вилучено 58 кг водних біоресурсів та сім одиниць заборонених знарядь лову (сітки). Накладено штрафів на суму 204 грн. Збитки, завдані рибним запасам, становили 982 грн», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, першого жовтня державні інспектори здійснили спільний з громадськістю рибоохоронний рейд на ринки Луцька. Так, на «Центральному» ринку міста викрито громадянку, яка здійснювала продаж незаконного знаряддя лову – риболовецької сітки. Згодом рейдова група зафіксувала аналогічне порушення. На ринку «Завокзальний» виявлено громадянина, який здійснював продаж сітки. Зокрема, протягом року цього порушника викрито вже вдруге. На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП.

Четвертого жовтня в ході рибоохоронної роботи державні інспектори спільно з громадськими активістами здійснили рейд на ринки Ковельського району. Задля попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства рейдовою групою активно проводилася масово-роз’яснювальна робота серед працівників ринків. На Центральному ринку м. Ковель було виявлено громадянина, який здійснював незаконний продаж раків без дозвільних документів. На особу складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справи направлено до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів