Поділитись:

Поповнення у Луцькраді: Пустовіт представив нових членів "сім'ї"

Вівторок, 08 жовтня 2019, 09:50
Поповнення у Луцькраді: Пустовіт представив нових членів

У Луцькій міській раді представили представників Прилуцької сільської ради, яка незабаром приєднається до Луцька.

Це відбулося у вівторок, 8 жовтня, під час оперативної наради у Луцькраді.

Виконувач обов'язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що процес об'єднання Луцька з Прилуцькою сільрадою знаходиться на "фінішній прямій", тож він представив голову Валентина Арчибасова та секретаря сільської ради Галину Попович. Вони взяли участь в оперативній нараді.

"Це поповнення у нашій сім'ї", – сказав він.

Нагадаємо, що приєднання до Луцька Прилуцької сільської ради, що у Ківерцівському районі, могло відбутися ще декілька років тому. Депутати сільської ради 29 вересня 2017-го проголосували за відповідне рішення,проте на нього наклав вето сільський голова Валентин Арчибасов.

Вважаючи такі дії сільського голови неправомірними в січні 2018 року депутати подали заяви в прокуратуру, поліцію та облраду. 

У березні 2018 року депутати Прилуцької сільради дали знову згоду на об′єднання. Проте сільський голова втретє зупинив дію обєднання з Луцьком. Відтак, депутати Прилуцької сільської ради не ухвалили рішення про надання згоди на об′єднання із Луцьком.  І ось 15 липня під час сесії цей процес депутати Прилуцької сільської ради розпочали від нульової позначки.

Додамо, що наразі Прилуцька територіальна громада, до якої входять села Прилуцьке, Дачне, Сапогове, Жабка – єдина, що може приєднатися до міста Луцька, адже всі інші суміжні громади утворили власні ОТГ.

25 вересня депутати Луцькради затвердили остаточне рішення про приєднання Прилуцької сільської ради до територіальної громади Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів