Поділитись:

В Україні стартував експеримент із соціально-емоційного та етичного навчання

Середа, 09 жовтня 2019, 10:53
В Україні стартував експеримент із соціально-емоційного та етичного навчання

В Україні стартував пілотний проєкт із впровадження у школах системи соціально-емоційного та етичного навчання (СЕЕН або SEE Learning), яка не тільки розвиває м'які навички, але й має змінити атмосферу в школах та ставлення учнів до вчителів, навчання, один до одного та до самих себе.

Про це пише Освіта.ua.

У програмі беруть участь 26 шкіл із 23 областей України. Представники цих шкіл 2-6 жовтня пройшли тренінги з розробниками програми з Університету Еморі (США) та українськими експертами-консультантами проекту.

Протягом року вчителі будуть займатись з дітьми за новими методиками, а вже наступного року долучитись до проекту зможе будь-яка школа. Згодом планується підписання договору між Міністерством освіти та науки, Університетом Еморі та ініціаторами проекту в Україні EdCamp Ukraine про впровадження СЕЕН на загальнонаціональному рівні.

«Дитині у школі потрібна атмосфера дружності. Я знаю про це з власного досвіду, бо в моїй школі цього було мало. Ми маємо взаємини вчителя та дитини будувати не на страху і домінуванні, а на партнерстві, усвідомленні своїх і чужих емоцій. Саме тому ми підтримуємо програму СЕЕН», – сказала міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Вона додала, що якщо результати пілоту будуть позитивні, МОН планує поширити СЕЕН на більшу кількість навчальних закладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів