Поділитись:

Маневичі хочуть стати містом

Четвер, 10 жовтня 2019, 10:30

Депутат Маневицької районної ради Андрій Линдюк підготував звернення до Волинської обласної ради і Волинської обласної державної адміністрації щодо присвоєння статусу міста селищу Маневичі.

Це рішення має ухвалити Верховна Рада України. Відтак Линдюк каже, що варто буде звертатися і до народних депутатів України, – написав він у Facebook. 

"Зважаючи, що на сьогодні і медична, і освітня субвенції враховують Маневичі як міську територію і як таких пільг для маневичан, жителів смт, вже нема, тобто фактично за всіма нормативними документами жителі селищ прирівняні до міських жителів, а тому нема потреби триматися за статус селища. Ну і головне, що за головним критерієм Маневичі вже давно мали б отримати статус міста, адже кількість жителів вже давно більша ніж 10 тис., і, що важливо, населення райцентру зростає. І в останні роки ми намагалися районні структури максимально оновити, щоб наші Маневичі мали сучасніший вигляд", – зазначив Андрій Линдюк. 

Тому депутат запитав у маневиччан, чи вносити це звернення у районну раду для схвалення депутатами і чи розпочинати процедуру зміни статусу селища на місто. У коментарях переважна кількість людей відгукнулися на пропозицію позитивно. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів