Поділитись:

Податківці задоволені сплатою єдиного внеску на Волині

Четвер, 10 жовтня 2019, 15:14

Понад 3,2 мільярда гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування спрямували волинські страхувальники до бюджету у січні-вересні 2019 року.

Це на 537 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду торік. Завдяки сумлінню волинських працедавців індикативні показники із надходжень єдиного внеску перевиконано на 52,7 мільйона гривень, – констатують в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

«Окрім підвищення соціальних стандартів оплати праці, серед чинників сталого надходження єдиного внеску – відповідальна позиція бізнесу та активна позиція громадян щодо обов’язкового легального працевлаштування. Зі свого боку фахівці податкової служби намагаються максимально поінформувати громадян про соціальні гарантії від держави, які передбачені у випадку виникнення страхових випадків чи виходу на пенсію. Наш діалог з роботодавцями щодо виконання законодавчих вимог при оплаті праці теж ефективний, оскільки більшість працедавців дослухається до аргументів про повну і своєчасну оплату праці», – зазначає в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Як наголошують у податковій службі Волині, спеціально створені при органах місцевої влади групи під постійним контролем тримають питання дотримання вимог закону щодо обов’язковості укладення трудових угод із найманими працівниками.

«Завдяки взаємодії з органами місцевого самоврядування фахівці ДПС не лише виявляють випадки, а запобігають фактам використання неоформленої найманої праці. Тож, просимо працедавців не ігнорувати вимоги закону, поважати права найманих працівників та виконувати свої зобов’язання перед суспільством і державою», – наголошує Сергій Кондратюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів