Поділитись:

"Фан-проєкт" в дії: дворові футболісти "доторкнулися" до зірок "Волині" (фото)

Четвер, 10 жовтня 2019, 15:00

Свого часу відомий волинський спортивний журналіст Юрій Конкевич потрапив на семінар «Футбол та фанкультура у відкритому суспільстві» у Берліні. Там він ознайомився із німецьким підходом до роботи з вболівальниками та "гірко заплакав", оскільки в Україні він міг лише про таке мріяти.

Проте, Юрій "витер сльози" і зібрав однодумців, разом із якими (але переважно власним ентузіазмом та власними силами)? почав рухати подібний процес знизу-вгору у Луцьку. 

Так з'явилася неформальна організація "Фан-проєкт Волинь", яка намагається сприяти організації і проведенню навколо футбольних заходів, налагодженню діалогу з різними групами футбольних уболівальників та впровадженню різних ініціатив для молоді. 

Спільно з ФК "Волинь" у середу, 9 жовтня, було організовано зустріч чемпіонів Асоціації дворового футболу області (АДФ очолює Микола Озюк) з гравцями (Тарасом Михаликом, Младеном Бартуловичем, Денисом Кожановим), тренером та керівництвом "Волині". 

"Фан-проєкт" – це така собі неформальна тусівка людей, яким близький цей клуб та місцевий футбол. Цього разу ми привели дітей, які хотіли поспілкуватися зі своїми кумирами. Це завжди приємно, мотивує до футболу та саморозвитку, кращого навчання", – зазначив Юрій Конкевич.

Спілкуючись з підростаючим поколінням гравець "Волині" Тарас Михалик підкреслив, що теж відкрив для себе шлях у великий футбол, ганяючи м'яча на вулиці.

"Хлопці все в ваших руках. Лише ви здатні довести всім, що можете грати на професійному рівні. Якщо хочете бути футболістами, то готуйтеся до критики та завжди йдіть до своєї цілі", – надихнув дітей ексгравець "Динамо". 

Підбадьорили відвідувачів "Авангарду" й тренер "Волині" Андрій Тлумак та спортивний директор клубу Валентин Кошельник. 

"Якщо буде більше дворового футболу, то професійний футбол стане кращим", – зазначив Кошельник та доручив організувати дітям безкоштовний візит на найближчий матч "Волині".

Отримавши сувеніри від команди та вдосталь наслухавшись від Юрія Конкевича історії ФК "Волинь" та місцевої арени, діти оглянули стадіон з середини, підсумувавши цим свою зустріч із гравцями та керівництвом "Волині". 

"Сподіваюся, що це не остання така подія і ми продовжимо усі разом творити спільну спортивну історію Луцька", – резюмував координатор "Фан-проєкту".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Проба пера", або Підсумки першого сезону ФК "Любарт"

Надрукувати
мітки:
коментарів