Поділитись:

Лесь Подерв'янський відкрив у Луцьку виставку «KULTUR-NATUR» (фото)

Четвер, 10 жовтня 2019, 20:55

В Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку відкрили виставку «KULTUR-NATUR».

Твори відразу трьох знаних митців: Леся Подерв’янського, його доньки Анастасії Подерв’янської та зятя Олександра Смирнова були презентовані під час відкриття виставки у четвер, 10 жовтня. 

Представити робити лучанам приїхав особисто Лесь Подерв'янський. Директорка музею Леся Корсак відзначила, що Подерв'янський, хоча і широко відомий як драматург, також, є неймовірним митцем.

"Ми дуже вірили, що ви таки знайдете дорогу до Луцька, слава Богу, що ця зустріч нарешті відбувається. Ви самі бачите, як багато молоді та очей хочуть побачити живу легенду", – сказала вона.

Своєю чергою Лесь Подерв'янський закликав лучан насолоджуватися живописом, як вишуканою стравою в ресторані:

"Треба споживати очима та отримувати насолоду. Різниця в тому, що в ресторані ви насолоджуєтеся завдяки рецепторам на язику та в роті, а тут – ви це робите очима. Ось і все, дуже просто".

Під час заходу усі охочі мали змогу поспілкуватися з митцем, отримати автографи та сфотографуватися разом. 

Довідка:

Лесь Подерв'янський.Народився у 1952 році в Києві. Закінчив Національну Академію мистецтва та архітектури. Спеціалізація – живопис, графіка, сценографія. Широко відомий як драматург, активний учасник виставок (із 1976 року). Член Національної спілки художників України. Твори зберігаються в колекціях України, Росії, Німеччини, США, Швеції, Польщі, Великої Британії, Ізраїля, Канади. 

Анастасія Подерв'янська. Народилася у 1978 році в Києві. Закінчила Державну художню школу ім. Т.Г. Шевченка, Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури. Учасниця всеукраїнських та міжнародних виставок, лауреат 6-го Всеукраїнського Трієнале текстилю. Член Національної спілки художників Укїни. Твори зберігаються у публічних та приватних колекціях в Україні, Польщі, Німеччини, Македонії, США,

Олександр Смирнов. Народився у 1976 році на Київщині. Закінчив Державну художню школу ім. Т.Г. Шевченка, Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури. Член Національної спілки художників України. Художник-декоратор театру та кіно. Твори зберігаються в публічних та приватних колекціях України, Німеччини, Нідерландів, Македонії. 

Надрукувати
мітки:
коментарів