Поділитись:

Один учень у класі: на Волині батьки не пускають дітей до школи (відео)

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 14:53
Один учень у класі: на Волині батьки не пускають дітей до школи (відео)

У селі Осівці, що в Камінь-Каширському районі, уже другий тиждень учні не ходять до школи.

Замість понад двох сотень дітей, на уроках – по одній дитині. Батьки інших не хочуть, аби діти навчалися у старій аварійній школі. З першого вересня учні мали перейти у нове приміщення, але цього не сталося, – йдеться у сюжеті ТСН

Із 23-х учнів 9-го класу на уроці фізики – один. І він, і вчитель – у куртках. У сусідньому кабінеті – англійська, і теж один учень. Решта педагогів – в учительській, оскільки викладати нікому, виводять "енки" у журналах. 

Усього в школі 235 вихованців, аби розмістити усіх, діти вчаться у дві зміни. Уроки чергують з обідами. Сама ж Осівецька школа розмістилася в декількох хатинках, деяким із яких вже 100 років. Батьки запевняють: вчитися там небезпечно. Вони бойкотуються школу, бо їм обіцяли, що у вересні діти підуть до нової будівлі. Її вже споруджують чотири роки, і вона вже майже готова, на відміну від документів. А в стару школу, де вбиральня на вулиці і немає харчоблоку, дітей вирішили не впускати. 

До нової школи пустити учнів зможуть лише тоді, коли розрахуються із підрядником. Але в Камінь-Каширській РДА кажуть, що коштів нема. А ще для школи не закупили меблі. Коли це все відбудеться, чиновники конкретно не можуть сказати, але обіцяють, що впораються до Нового року. Своєю чергою батьки запевняють, що впустять дітей до школи тілкьки тоді, коли знатимуть точну дату відкриття нової школи. 

Нагадаємо: схожий конфлікт виникав на Волині через школу в Стобихівці. Батьки кілька разів організовували акції протесту, щоб добитися будівництва нової школи. Згодом вони перестали пускати своїх дітей відвідувати аварійну школу. За що декількох із них судили. У січні 2019 року оголосили тендер на будівництво нової школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського району.

До слова, у 2019 році у Стобихівці не відбулося свято першого дзвінка, адже школа є в аварійному стані. Тому батьки не впускають своїх дітей на навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024