Поділитись:

У Луцьку міркують над автобусним сполученням із селами Прилуцької сільради

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 15:50
У Луцьку міркують над автобусним сполученням із селами Прилуцької сільради

У Луцькій міській раді шукають шляхи налагодження автобусного сполучення із селами Прилуцької сільської ради – Сапогів, Небіжка, Жабка, Дачне та, власне, самого Прилуцького.

З цього приводу відбулася робоча нарада начальника управління транспорту та зв’язку міськради Володимира Степанова з Прилуцьким сільським головою Валентином Арчибасовим та перевізниками, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Володимир Степанов зазначив, що з 26 жовтня села Прилуцької сільської ради приєднуються до Луцька, тому в міста виникло чимало запитань щодо транспортного сполучення з цими населеними пунктами. 

“Це вже буде територія міста, тому необхідно налагодити автобусне сполучення. На сьогоднішній день там жоден автобусний маршрут з міським сполученням не їздить”, – повідомив він.

Прилуцький сільський голова Валентин Арчибасов зауважив, що загалом транспортне сполучення між районним та обласним центром існує. Є лише проблемне село Сапогів, яке подекуди недоступне. Проте силами перевізника Мандзюка люди з цього села мають можливість доїхати до Ківерців та Луцька.

“Хочеться, щоб це сполучення було налагоджено чіткіше, а люди не нарікали на перевізників. Також люди скаржаться, що не можуть сісти в переповнені автобуси за маршрутом Луцьк – Жабка – Дачне та у зворотньому напрямку”, – додав Валентин Арчибасов.

Вже наступного тижня відбудеться підсумкова нарада, де перевізники повинні озвучити свої пропозиції та напрацювання.

Нагадаємо: приєднання до Луцька Прилуцької сільської ради, що у Ківерцівському районі, могло відбутися ще декілька років тому. Депутати сільської ради 29 вересня 2017-го проголосували за відповідне рішення,проте на нього наклав вето сільський голова Валентин Арчибасов.

Вважаючи такі дії сільського голови неправомірними в січні 2018 року депутати подали заяви в прокуратуру, поліцію та облраду. 

У березні 2018 року депутати Прилуцької сільради дали знову згоду на об′єднання. Проте сільський голова втретє зупинив дію обєднання з Луцьком. Відтак, депутати Прилуцької сільської ради не ухвалили рішення про надання згоди на об′єднання із Луцьком.  І ось 15 липня під час сесії цей процес депутати Прилуцької сільської ради розпочали від нульової позначки.

Додамо, що наразі Прилуцька територіальна громада, до якої входять села Прилуцьке, Дачне, Сапогове, Жабка – єдина, що може приєднатися до міста Луцька, адже всі інші суміжні громади утворили власні ОТГ.

25 вересня депутати Луцькради затвердили остаточне рішення про приєднання Прилуцької сільської ради до територіальної громади Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поповнення у Луцькраді: Пустовіт представив нових членів "сім'ї"

 

Надрукувати
мітки:
коментарів