Поділитись:

Волинський рибпатруль порубав понад 18 кілометрів знарядь для лову (фото)

П'ятниця, 11 жовтня 2019, 22:16
Волинський рибпатруль порубав понад 18 кілометрів знарядь для лову (фото)

11 жовтня у Волинській області відбулось знищення заборонених знарядь та засобів лову, які було вилучено інспекторами Волинського рибоохоронного патруля у порушників природоохоронного законодавства. Про це інформує пресслужба рибоохорони Волині.

Ліквідація здійснювалась шляхом приведення сіток й інших знарядь у непридатність для використання – рубанням та різанням. Загалом утилізовано 526 од. знарядь лову, серед яких переважну більшість складали сітки – 417 од. Окрім сітей, утилізовані також інші популярні знаряддя браконьєрів: 79 од. «екранів», 16 од. «ятерів», 4 од. «остей», 4 од. «кловні», 3 од. «павука», 2 од. «підсаки» та 1 од. «сани». Загальна довжина сітних знарядь лову склала 18 465 км.

Останню утилізацію заборонених знарядь лову було проведено 18 квітня 2019 року. Так, було знищено 412 од. знарядь. Серед них: 380 од. сіток, 18 од. «екранів», 5 од. «ятерів», 5 од. «остроги», 2 од. «павука» та по 1 од. «підсаки» та «кловні».

«У результаті рибоохоронних заходів Волинський рибоохоронний патруль продовжує вилучати у порушників заборонені знаряддя лову. Усі вони зберігаються на складі конфіскованого майна до рішення суду як доказова база до адміністративних матеріалів. Також вилучаються і передаються на склад заборонені знаряддя, власників яких встановити не вдалося. Знищення таких знарядь проводиться в присутності комісії, до складу якої входять представники Волинського рибоохоронного патруля, Першого відділу державної виконавчої служби м. Луцьк Головного територіального управління юстиції у Волинській області, департаменту фінансів Волинської ОДА та головного управління ДПС області», – повідомив начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Повідомляємо, за використання заборонених знарядь лову (сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя тощо) передбачена адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Ця стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40 .

Волинський рибпатруль порубав понад 18 кілометрів знарядь для лову (фото)Волинський рибпатруль порубав понад 18 кілометрів знарядь для лову (фото)Волинський рибпатруль порубав понад 18 кілометрів знарядь для лову (фото)Волинський рибпатруль порубав понад 18 кілометрів знарядь для лову (фото)Волинський рибпатруль порубав понад 18 кілометрів знарядь для лову (фото)Волинський рибпатруль порубав понад 18 кілометрів знарядь для лову (фото)Волинський рибпатруль порубав понад 18 кілометрів знарядь для лову (фото)Волинський рибпатруль порубав понад 18 кілометрів знарядь для лову (фото)

Довідкова інформація:

Згідно з Інструкцією щодо здійснення провадження в органах рибоохорони у справах про адміністративні правопорушення, заборонені знаряддя лову порушникам не повертаються, а реалізуються рибогосподарським або іншими організаціями для використання при виготовленні дозволених знарядь лову або знищуються у випадку неможливого використання їх з іншою метою. Знищення вилучених у порушників заборонених знарядь лову, іншого майна, що зберігається в інспекціях рибоохорони, проводиться не рідше одного разу на півріччя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибінспектори влаштували рейди на луцькі і ковельські ринки

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024