Поділитись:

Китайським інвесторам пропонуватимуть приміщення під виробництво у Луцьку

Вівторок, 07 червня 2016, 14:18

У випадку вдалої співпраці китайську фірму, яка займається виробництвом порошкових фарб, можливо, розмістять на території "Модерн-експо" чи Волинського шовкового комбінату, або ж пропонуватимуть на вибір ряд інших приміщень.

Китайська компанія "Jinhu Color Powder Coating Co" Ltl, яка виробляє порошкові фарби, розглядає можливість інвестування коштів у Луцьку. Про це Конкуренту розповіла начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева.

Вона зауважила, що цю зустріч запропонував провести у Луцькій міській раді генеральний директор компанії "Модерн-експо" Петро Пилипюк. Під час перемовин Луцький міський голова Микола Романюк розповів китайським інвесторам про те, які підприємства розташовані в Луцьку і що вони виготовляють.

"Китайським гостям розповіли, що у Луцьку добре розвинена інфраструктура, місто розташоване недалеко від кордону з Польщею та ЄС, що дає можливість швидкого і зручного експорту," – розповіла Віра Кудрявцева. Вона зазначила, що за словами китайців, 90 % продукції, яка виготовлена на їхніх потужностях в Китаї, йде на експорт, що свідчить про якість і попит на ці порошкові фарби.

Заступник директора департаменту економічної політики, начальник відділу інвестиційної політики Сергій Омельчук зауважив, що розташування виробничих потужностей розглядають в основному на території "Модерн-експо". У випадку, якщо майбутнім інвесторам це місце не підійде, їм пропонуватимуть інші варіанти.

"Якщо їм щось не підійде, то їх можна було б розташувати на шовковому комбінаті. У нас є вся інформація і навіть попередні домовленості із директором цього підприємства, є також "Енко" і ще декілька об'єктів", – сказав Сергій Омельчук.

Віра Кудрявцева додала, що директор китайської фірми Чай Джянлін висловив бажання їхньої місцевої влади налагодити зв'язок із Луцьком. Тому це може бути також співпраця на рівні муніципалітетів.

Що ж до суми потенційних китайських інвестицій, то йшлося за один мільйон доларів. Віра Кудрявцева також зазначила, що загалом цей візит носив декларативний характер, а саме продемонстрував готовність китайської делегації інвестувати у Луцьк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КИТАЙСЬКА ФІРМА ХОЧЕ ІНВЕСТУВАТИ В ЛУЦЬК

Надрукувати
мітки:
коментарів