Поділитись:

У Кабміні міркують над впровадженням подвійного громадянства

Середа, 16 жовтня 2019, 17:44

Кабінет Міністрів України має декілька підходів до запровадження в Україні подвійного громадянства, а Міністерство закордонних справ наразі працює над створенням відповідного законопроєкту.

Про це на брифінгу 15 жовтня розповів віцепрем’єр із європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, – інформує ТСН. 

"У нас в уряді є кілька підходів до того, як має бути впроваджена ця ідея про подвійне громадянство. Мої колеги з МЗС доводять все це до цілісної концепції. Але для мене зараз найважливіше, що всі дозріли до того, щоб працювати над цим питанням. Ми починали з того, що це питання сприймалось як щось абсолютно космічне, нереалізоване і взагалі як ми могли подумати. А зараз ми вже обговорюємо конкретний законопроєкт", – зазначив він.

Із його слів, в Україні існує юридичний статус закордонного українця, однак він не наповнений достатнім змістом.  

"Так склалося, що мільйони людей виїхали. І ми маємо зберегти їхній зв’язок з Україною. І паспорт, громадянство – одна із таких зв’язувальних ланок. Я радий, що є еволюція у цьому питанні. І сподіваюся, що воно буде також підтримане суспільством, тому що заборона на подвійне громадянство, вона була створена в одному контексті, а зараз контекст абсолютно інший", – підкреслив Кулеба. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів