Поділитись:

На Волині стартувала літня оздоровча кампанія

Вівторок, 07 червня 2016, 18:32
На Волині стартувала літня оздоровча кампанія

30 травня цього року відбулось відкриття основної частини таборів відпочинку, які працюють на базі загальноосвітніх навчальних закладів. Відтак про організацію оздоровлення і відпочинку дітей області улітку 2016 року проінформувала начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна під час оперативної наради у голови облдержадміністрації, що відбулася 6 червня 2016 року.

Зокрема вона повідомила, що всього заплановано роботу 197-ми таборів відпочинку, якими охоплять понад 15 тис. дітей.

Долучилися до роботи таборів відпочинку і об'єднані територіальні громади: 4 табори відкриває Зимнівська сільська та 6 таборів Устилузька міська об'єднані територіальні громади Володимир-Волинського району, – інформує відділ інформаційної політики ОДА.

На сьогодні працює 144 табори відпочинку (з денним перебуванням, праці та відпочинку), де відпочиває 11915 дітей, решта відкриється протягом червня, наметове містечко у Маневицькому районі – в липні.

Разом із цим, не запланували роботу таборів із денним перебуванням Камінь-Каширська, Ковельська, Любешівська райдержадміністрації, в яких не працювали табори відпочинку і в минулому році, та Локачинська і Ратнівська райдержадміністраціях, в яких табори відпочинку у минулому році працювали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВІДПОЧИНОК НА ВОЛИНІ: ДИТЯЧІ ТАБОРИ (ФОТО)

Також зменшили кількість таборів відпочинку у цьому році у Ківерцівському районі, де відкривають 5 таборів проти 24-х у 2015 році, Маневицькому – 2 табори проти 13-ти у 2015 році та у Старовижівському, де відкривають 10 таборів проти 12-ти у 2015 році.

Відтак голова облдержадміністрації звернувся до керівників районів із проханням надати пояснення, з якої причини у вищезазначених районах не передбачено оздоровлення дітей. Особливо враховуючи те, що майже у всіх районах є перевиконання бюджетів.

- Ще раз прошу голів районних рад та районних адміністрації переглянути відповідні рішення районних рад, розглянути питання на засіданнях колегій райдержадміністрацій спільно із залученням депутатів і терміново виправити ситуацію, – наголосив Володимир Гунчик.

Варто відзначити, що відкрила у цьому році 21 табір Горохівська та запланувала 34 табори Луцька райдержадміністрації. Збільшили кількість таборів у порівнянні з минулим роком виконавчі комітети Володимир-Волинської, Ковельської міських рад та Іваничівська і Турійська райдержадміністрації.

Окрім цього, заплановано функціонування 121 мовного табору, переважна частина із яких працюватиме 14 днів із забезпеченням харчування дітей, де відпочинкові послуги отримають майже 4 тис. дітей. Активно впроваджуватимуться альтернативні форми роботи з дозвілля дітей у літній канікулярний період, а це – робота гуртків за інтересами, проведення туристичних походів, екскурсій тощо). Зокрема, заплановано провести понад 300 туристичних походів, 1200 екскурсій, буде забезпечено роботу понад 600 гуртків за інтересами. В загальному такими формами роботи планується охопити понад 51 тис. дітей.

Також 1 червня відкрився до літнього оздоровчого сезону позаміський заклад оздоровлення та відпочинку "Світязь" (с. Пульмо Шацького р-ну), де оздоровлюється 160 дітей, учора, 5 червня розпочав роботу позаміський заклад оздоровлення та відпочинку "Супутник" (с. Світязь Шацького р-ну), куди прибули на відпочинок 240 дітей, сьогодні приймає на оздоровлення та відпочинок 65 дітей заклад "Оберіг" (с. Уховецьк Ковельського р-ну) та 170 дітей "Прикордонник" (с. Литовеж Іваничівського р-ну).

Як зазначила Людмила Плахотна, кількісні показники літньої оздоровчої кампанії залежать, насамперед, від фінансування. Тож на організацію цієї роботи з міських та районних бюджетів планується використати понад 9 млн грн, з обласного – понад 17 млн. У тому числі в обласному бюджеті передбачено 200 тис. грн для оздоровлення дітей, які прибудуть в область із територій, де проводяться бойові дії.

- У порівнянні з минулим роком практично усі міськвиконкоми та райдержадміністрації збільшили фінансування, за винятком Ківерцівської, Локачинської та Маневицької райдержадміністрацій, – відзначила Людмила Володимирівна.

У 2016 році оздоровленням та відпочинком планується охопити понад 27 тисяч осіб, що складає 20,5% від загальної кількості дітей шкільного віку Із них: оздоровленням – 3 %, відпочинком – 17,5%.У 2015 році було охоплено оздоровленням та відпочинком 23,7%.

Та лише 2,1% дітей запланувала охопити оздоровленням та відпочинком Ратнівська, 2,9 % – Камінь-Каширська, 4,8% – Любешівська райдержадміністрації. Навіть до 10% дітям не планує надати послуги з оздоровлення та відпочинку Ківерцівська (5,8%), Ковельська (6,7%), Шацька (8,0%), Турійська (8,1%) райдержадміністрації.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024