Поділитись:

Генсек НАТО відзначив реформи Порошенка для членства України в НАТО

Середа, 16 жовтня 2019, 15:25
Генсек НАТО відзначив реформи Порошенка для членства України в НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відзначив реформи, здійснені за час президентства Петра Порошенка, для членства України в Альянсі.

Про це він сказав під час заходів в рамках Парламентської асамблеї НАТО, – повідомляє "Обозреватель".

Єнс Столтенберг підкреслив, що Альянс підтримує рух України до подальшої європейської інтеграції, в тому числі до членства в ЄС.

"Ми вважаємо, що потрібно зосередитись, передусім, на реформах, на модернізації країни, – зауважив він. – Я бачу президента Порошенка тут, в залі. Ми свого часу із ним дуже багато років працювали пліч-о-пліч".

Генеральний секретар НАТО зауважив, що Альянс посилює підтримку України та співпрацю в умовах продовження дестабілізації ситуації на сході країни та в Криму.

"Після інциденту із захопленням українських кораблів в Азовському морі у Керченській протоці ми вирішили робити більше у військово-морській сфері. Ми працюємо з морською академією в Одесі", – розповів Єнс Столтенберг.

Він повідомив, що за декілька тижнів Північноатлантична рада відвідає Україну, "щоб висловити свою міцну політичну підтримку".

"А ми як члени Альянсу посилюємо практичну підтримку України. Тому що ця підтримка допомагає не тільки Україні, але й загалом підтримує той порядок, який заснований на правилах. Що дуже важливо для всіх нас", – наголосив Генсек НАТО.

Він висловив сподівання, що партнерство України і НАТО і надалі посилюватиметься.

"Це добре і для НАТО, і для України для модернізації наших інститутів безпеки і оборони", – сказав Генеральний секретар Альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг президента Зеленського почав падати

Надрукувати
мітки:
коментарів