Поділитись:

Що роблять і скільки заробляють волинські анестезіологи (відео)

Четвер, 17 жовтня 2019, 08:38
Що роблять і скільки заробляють волинські анестезіологи (відео)

Миттєві рішення, контроль притомності та довгі години за операційним столом. Повелителі станів свідомості – анестезіологи – відзначили 16 жовтня своє професійне свято.

Про те, як проводять свої робочі будні, а також про труднощі та ризики цієї професії, розповіли луцькі анестезіологи журналістам Сфери.ТВ. 

Саме 16 жовтня відзначають Всесвітній день анестезіології. У цей день 155 років тому американський лікар Томас Мортон застосував інгаляційний ефір задля знеболювання. З цього
моменту почався відлік нової професії – анестезіолога. Про специфіку цієї професії розповів завідувач відділення анестезіології Луцької міської лікарні Ярослав Семицький.

Лікар запевнив, щоб опанувати професію анестезіолога, варто бути обізнаним у багатьох сферах медицини, рухатися в ногу з часом, вивчати нові методики та опановувати сучасні прилади. Крім того, каже Ярослав Володимирович, це професія, яка фактично повертає людей до життя, і трапляється таке навіть у повсякденному житті.

Незважаючи на відповідальність та важливість професії, ставка анестезіолога становить всього 8 000 грн. Робота втомлює не фізично, а більше морально, – зізнається лікар анестезіолог вже Волинської обласної клінічної лікарні Олександр Пальоха.

На сьогоднішній день у Луцьку близько 30 лікарів анестезіологів щодня допомагають людям, які перебувають на межі життя та смерті. 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів