Поділитись:

Волинські підприємці отримали понад пів мільярда гривень відшкодування ПДВ

Четвер, 17 жовтня 2019, 18:15

За підсумками трьох кварталів 2019 року волинські суб’єкти господарювання отримали 514,6 мільйона гривень бюджетного відшкодування ПДВ.

Сума отриманого бюджетного відшкодування волинським бізнесом за підсумками трьох кварталів поточного року на понад 65 мільйонів гривень перевищує минулорічні показники. Перевіряючи задекларовані до відшкодування з бюджету суми податку на додану вартість, фахівці податкової служби діють винятково в межах повноважень та дотримуються передбачених Податковим кодексом України термінів, – наголошують в ГУ ДПС у Волинській області.

Водночас електронний формат адміністрування ПДВ виключає суб’єктивний чинник. Тож, платники отримують бюджетне відшкодування у визначені законом терміни.

«Ми намагаємося працювати максимально прозоро. Маючи належний інструментарій – електронну Систему моніторингу оцінки ризиків, – ефективно протидіємо можливим зловживанням. Електронний реєстр заяв про повернення суми бюджетного відшкодування завжди доступний у відкритому режимі. Саме електронні сервіси дозволяють представникам бізнесу, котрі працюють у правовому полі, отримувати бюджетне відшкодування своєчасно», – наголошує в.о. начальника ГУ ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Як свідчить аналітика, на Волині переважну частину заявлених до відшкодування сум ПДВ платники отримують за результатами камеральних перевірок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів