Поділитись:

Половина українців – за перехід усіх шкіл на українську мову навчання

Четвер, 17 жовтня 2019, 14:35
Половина українців – за перехід усіх шкіл на українську мову навчання

49 % опитаних українців тією чи іншою мірою схвалюють заяву міністра освіти Ганни Новосад про те, що з вересня 2020 року всі російськомовні школи України перейдуть на українську мову навчання, тоді як 47 % тією чи іншою мірою не схвалюють таке рішення.

Такими є результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 9 по 11 жовтня 2019 року.

Так, за результатами опитування, повністю схвалюють перехід на українську мову навчання 33 % респондентів, повністю не схвалюють – 31 %.

При цьому 16 % опитаних швидше схвалюють таке рішення, а швидше не схвалюють теж 16 %.

4 % респондентів не змогли відповісти на це запитання.

Нагадаємо: міністр освіти України Ганна Новосад заявила, що з вересня наступного всі російськомовні школи України перейдуть на українську мову навчання. 

Ставлення українців до переходу всіх російськомовних шкіл на українську мову навчання:

Повністю схвалюю 33
Швидше схвалюю 16
Схвалюють 49
Швидше не схвалюю 16
Повністю не схвалюю 31
Не схвалюють 47
ВАЖКО СКАЗАТИ / ВІДМОВА 4

Довідково: 

З 9 по 11 жовтня КМІС провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. В ході опитування проведено 1200 інтерв'ю, похибка вибірки з імовірністю 0,95 не перевищує 3 %. Дані цього дослідження порівнюються с результатами опитування КМІС, яке було проведене с 16 по 19 вересня 2019 року (опитано 1500 респондентів). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів