Поділитись:

На Волині водій заплатить 676 000 гривень за вбивство на дорозі

Четвер, 17 жовтня 2019, 15:22
На Волині водій заплатить 676 000 гривень за вбивство на дорозі

Турійській районний суд вирішив не позбавляти волі громадянина України, який визнав свою вину у скоєнні смертельної ДТП.

Про це стало відомо з вироку інстанції від 11 жовтня 2019 року. 

Зазначається, що 10 червня 2018 року обвинувачений, перебуваючи за кермом автомобіля Renault Magnum із напівпричепом марки "Kogel" , рухаючись автодорогою "М-07" сполученням "Київ-Ковель-Ягодин", на 466 км, поблизу селища Луків, під час виконання маневру повороту ліворуч, проявив безпечність та неуважність і допустив зіткнення з мотоциклом, не виявивши його рух (хоча мав на це можливість)

Внаслідок удару, мотоцикліст отримав численні пошкодження та помер внаслідок відкритої черепно-мозкової травми з переломом кісток основи черепа та забоєм головного мозку. 

Водій щиросердно розкаявся, просив суворо його не карати та не позбавляти права керувати транспортними засобами, оскільки це єдине джерело його доходу і не позбавлення цього права сприятиме відшкодуванню завданої потерпілим шкоди. 

У підсумку суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі терміном на 4 роки та звільнив від відвування покарання з випробувальним терміном тривалістю 3 роки. 

Чоловік сплатить дружині загинувшого мотоцикліста 158 тисяч гривень заподіяної моральної шкоди та 8 тисяч гривень витрат, понесених на правову допомогу. Окрім цього, винуватець ДТП сплатить по 170 тисяч гривень кожній дитині (троє дітей), загинувшого водія. Загалом він виплатить 676 тисяч гривень. Водійське посвідчення у чоловіка не забрали. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів