Поділитись:

Камінь-Каширський наполегливо хоче стати повітом

П'ятниця, 18 жовтня 2019, 14:31
Камінь-Каширський наполегливо хоче стати повітом

На Волині нині триває активне обговорення нового адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня області.

Волинська ОДА направила в Міністерство роpвитку громад та територій, відповідні пропозиції щодо формування чотирьох районів: Луцького, Володимир-Волинського, Ковельського та Камінь-Каширського. Натомість  вищезгаданому відомстві пропонували виокремити лише три (без Камінь-Каширського), – інформує Волинське регіональне відділення АМУ. 

Є й ще один момент: за центр можливого четвертого північного повіту Волині нині активно «воюють» Камінь-Каширський та Маневицький райони. І в кожного з них є свої сильні сторони.

Зважаючи на серйозність питання в Камені-Каширському зібрали сесію районної ради, ще депутати, представники громадськості обговорили питання майбутнього адмінтерустрою Волині. На неї з виїзною консультацією запросили консультанта з правових питань Асоціації міст України Валентина Малиновського, який працює в Офісі реформ Волинського регіонального відділення АМУ, в межах проєкту «ПУЛЬС», що його АМУ втілює за підтримки USAID.

Під час сесії пан Малиновський розповів присутнім про особливості реформування субрегіонального рівня територіального устрою області.

"Волинська область консолідовано відстоює чотири повіти", – наголосив регіональний консультант Асоціації міст України з правових питань Валентин Малиновський на зустрічі з депутатським корпусом та громадськістю Камінь-Каширщини.

Разом із тим він переконаний, що, враховуючи історичні, демографічні особливості, географічне розташування, інфраструктуру для розміщення органів публічної влади, Камінь-Каширський має всі підстави стати центром повіту. Однак, зі слів фахівця, остаточне рішення в цьому питанні ухвалюватимуть центральні органи держави як головні суб’єкти цього процесу.

Рішенням сесії Камінь-Каширської райради створено робочу групу, яка формулюватиме переконливі аргументи, аби відстояти Камінь-Каширський район, як центр майбутнього четвертого повіту.

Того самого дня голова робочої групи Камінь-Каширської райради з питання майбутнього адміністративно-територіального устрою Волині Світлана Сидорук, провела перше організаційне засідання групи. Тож обговорення проєкту адміністративно-територіально устрою Волині триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024